Over Brood & Spelen

Onze organisatie is opgericht in 2004. Wij bieden kinderopvang in een veilige omgeving met een ontwikkelingsstimulerend klimaat, waarbij samenwerken centraal staat.

We zijn de laatste jaren flink gegroeid. Ondertussen telt onze organisatie meer dan 900 medewerkers, waaronder 800 vrijwilligers. Brood & Spelen is actief op meer dan 70 scholen met tussenschoolse opvang en pleinwacht en heeft 2 locaties voor buitenschoolse opvang. Het hoofdkantoor is gevestigd in Scherpenzeel.

Brood & Spelen is persoonlijk, actief en eigentijds

We zijn persoonlijk omdat we betrokken zijn en weten wat er speelt. Bij de kinderen en in ons werkgebied. We communiceren 1-op-1 met kinderen, ouders en scholen. We weten de voornamen en wanneer iemand jarig is. We zijn oprecht geïnteresseerd en vragen hoe het gaat. We zijn actief, omdat we eropuit gaan. We zijn in beweging voor het kind, de ouders en de scholen. We kijken om ons heen en gaan naar buiten, zowel met de kleinsten als met de allergrootsten. We gaan voor avontuur, voor ontdekken en voor ontwikkeling. We zijn eigentijds omdat we van deze wereld zijn. We spelen in op ontwikkelingen en actuele activiteiten. Tijdens het WK voetbal ontwerpen we WK shirts en als het Modderdag is, spelen we met modder en zand. Met Sinterklaas maken we mandarijnenpietjes en mooie kunstwerken.

Op basisscholen in Nederland zorgen wij ervoor dat de tussenschoolse opvang goed verloopt en aansluit bij de visie van de school. Bij onze buitenschoolse opvang locaties werken wij met vaste gezichten op de groep en met lokale specialisten, zoals een sportleraar, een dansdocent of een kunstenaar. We zorgen voor een afwisselend activiteitenaanbod voor verschillende leeftijden.