Brood & Bewegen

In de aanpak van Brood & Bewegen staat meedoen en talenten ontwikkelen centraal waarbij wij een bijdrage willen leveren aan een gezonde en sociale leefstijl. Samen met de klas en andere kinderen buiten spelen en bewegen is een belangrijke voorwaarde om plezierig en gezond op te groeien. Vanuit Brood & Spelen willen wij met een positieve insteek pauzes op een leuke manier invullen, waardoor de kinderen gezellig met elkaar spelen en met een fijne energie terugkomen bij de leerkrachten in de klas.

Wat bieden wij met Brood & Bewegen?

Met Brood & Bewegen kunnen wij, naast het toezicht houden op de pleinen, de kinderen in de pauze een actief sportprogramma bieden. We laten de kinderen kennismaken met verschillende sportdisciplines.

De kinderen op de pleinen worden door ons Brood & Bewegen team aangemoedigd en gemotiveerd om mee te doen aan de sport- en spelactiviteiten. Wij bieden een gevarieerd programma aan met onder andere activiteiten zoals vlekvoetbal, basketbal, kickboksen, badminton. Voor de bovenbouw voegen we een competitie-element toe door het bijhouden van topscorelijsten, individueel of per klas. Ook kijken wij naar de mogelijkheden voor workshops met externe partijen, bijvoorbeeld een samenwerking met een dansschool.

Brood & Bewegen wordt verzorgd door de sportcoördinator, sportcoach en sportassistent. Al onze sportmedewerkers hebben een sportachtergrond, komen uit de wijken of hebben ervaring met buurtwerk.

Sport en spel met anderen levert een bijdrage aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Door mee te doen aan de activiteiten leren de kinderen hoe ze zich staande houden in een groep en hoe je met elkaar communiceert. Onze medewerkers geven de kinderen handvatten hoe om te gaan met allerlei situaties. Respect voor elkaar staat hierbij hoog in het vaandel. Daarnaast dragen de activiteiten ook bij aan de motorische ontwikkeling van de kinderen en aan een gezonde levensstijl.

Kortom, de pauze wordt nu echt een moment waarop alle leerlingen hun energie op een positieve manier kwijt kunnen, zodat ze na de pauze weer fris aan hun schoolwerk kunnen starten.

Wat zijn de mogelijkheden van Brood & Bewegen?

  • Als aanvulling in de pauze tijdens de pleinwacht of tussenschoolse opvang;
  • Na schooltijd;
  • In overleg voor scholen en gemeenten.

Aanvullend sportpakket

Naast de inzet van onze sportmedewerkers kunnen wij uw school voorzien van een extra sportpakket. Dit spelmateriaal wordt gebruikt door onze medewerkers. Daarnaast bevat dit pakket ook voldoende spelmateriaal voor kinderen die zelfstandig willen spelen. Zo’n pakket bevat onder andere skippyballen, springtouwen, springelastieken, voetswings, ei-en lepelracesets, hoepels, klittenband, vangspellen, ringwerpen spel, frisbee trainingsets, swingbal, tennisspellen, voetballen, basketballen, pionnen, hockeysticks, stoepkrijt en schommelschildpadden voor de allerkleinsten. Vraag ons naar de mogelijkheden en kosten voor uw school via info@broodspelen.nl.

Wat kan Brood & Spelen bieden?

  • Kinderen op een actieve manier bezig laten zijn tijdens hun pauze
  • Kinderen betrekken bij de activiteiten op het plein
  • Kinderen stimuleren en motiveren waardoor we ze zich kunnen ontwikkelen in sport

Brood & Bewegen

Meer informatie?

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen voor uw school? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gesprek.

Vraag informatie aan