Brood & Gezond

Brood & Gezond

Wat is Brood & Gezond?

De afgelopen jaren is de nadruk op een gezonde lunch op scholen steeds groter geworden, waarbij het belang van een voedzame maaltijd voor de ontwikkeling van kinderen centraal staat. Een gezonde lunch draagt bij aan een goede concentratie, de fysieke gezondheid en verkleint de kans op overgewicht. Ons concept is specifiek ontworpen voor maatwerk en volledige ontzorging van zowel de school als de leerkrachten, in samenwerking met meer dan 800 van onze pauzemedewerkers.

 

Klaargemaakte lunch

Wij kunnen een vooraf klaargemaakte lunch verzorgen. Onze pauzemedewerkers bereiden boterhammen voor, inclusief hartig beleg zoals kaas, smeerkaas, salami of kipfilet, evenals zoet beleg zoals pindakaas, jam of stroop. Daarnaast krijgen de kinderen een gezonde snack bestaande uit rauwkost. De leerkracht kan ervoor kiezen om samen met de leerlingen te lunchen, maar ook onze pauzemedewerkers kunnen dit begeleiden. Na de lunch worden de gebruikte borden teruggeplaatst in het krat. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de borden worden gereinigd en klaar worden gezet voor de volgende dag.

Deze lunchoptie valt binnen het budget van € 9,- per kind per week dat door de overheid beschikbaar is gesteld via de subsidie voor schoolmaaltijden, waardoor er geen extra kosten voor de lunch ontstaan.

Indien u de lunch wilt uitbreiden, kunnen wij wekelijks voor een verrassingsproduct zorgen, zoals een gekookt eitje, hummus, kruidenkaas, groentespread, rijstwafel of een belegde cracker. Hierdoor blijft de lunch verrassend en gevarieerd. Tevens bieden wij de mogelijkheid om te kiezen voor een soepdag. Op deze dag bereiden wij een smakelijke soep met verse ingrediënten voor de kinderen, bijvoorbeeld tomatensoep met alfabet-vermicelli, een (vegetarische) kippensoep of een groentesoep.

Lunchbuffet

Brood & Spelen biedt waardevolle ondersteuning bij lunchvoorzieningen door het verzorgen van een lunchbuffet. Bij het lunchbuffet worden de inkopen gedaan op basis van de Schijf van Vijf. Wij zorgen ervoor dat er elke dag meerdere opties beschikbaar zijn uit alle vijf de schijven. De producten worden klaargezet en de kinderen mogen zelf kiezen wat zij gaan eten. Door de vrijheid die de kinderen krijgen om uit verschillende gezonde opties te kiezen, leren ze ook gezonde keuzes te maken. Kinderen die hun klasgenootjes zien eten, zijn ook eerder geneigd om zelf nieuwe dingen uit te proberen. Zien eten, doet eten.

Ontzorgen van A tot Z

Brood & Spelen neemt het volledige traject van inkoop tot logistiek uit handen. Wij monitoren de houdbaarheid van producten en zorgen ervoor dat op het afgesproken tijdstip de lunch klaar staat. Uiteraard houden wij rekening met allergieën en dieetwensen. Voor kinderen met speciale dieetwensen wordt apart een lunch verzorgd. Tevens kan onze lunch volledig Halal worden geleverd.

U heeft de mogelijkheid om de leerkrachten zelf samen met de leerlingen te laten eten, maar ook onze pauzemedewerkers kunnen deze taak op zich nemen. Na de maaltijd kunnen zij eveneens met de kinderen naar buiten gaan. Wij dragen verantwoordelijkheid voor de werving, training en aansturing van ons personeel.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier – Brood & Spelen (broodspelen.nl)

Gecertificeerde & professionele aanpak

Wij houden rekening met de hygiëne door middel van het dragen van handschoenen tijdens het bereiden van de lunch en onze producten worden ten strengste op houdbaarheid gecontroleerd en gelabeld. We bestellen twee tot drie keer per week boodschappen, dit ook in verband met de versheid van de producten.

Brood & Spelen is ook partner van de Gezonde Basisschool van de Toekomst in Limburg

Als kinderen gezond eten en voldoende bewegen, voelen ze zich beter en presteren ze beter. De Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT) richt zich naast het geven van onderwijs ook op het gezond leren leven. Het project is gericht op het verbeteren van de leefstijl van kinderen en jongeren door tijdens de schooldag versterkt in te zetten op extra bewegen en gezonde voeding. Doordat de betrokken scholen hun schooldag verlengen, ontstaat een langere middagpauze. Tijdens deze pauze krijgen de leerlingen van de school een gezonde lunch. Na die lunch is er een actief sport-, spel- en cultuuraanbod dat geleid en begeleid wordt door externe pedagogisch medewerkers met ondersteuning van vrijwilligers.

Wat houdt GBT in?

De Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat nog een stap verder dan de Gezonde School. GBT richt zich op het terugdringen van gezondheidsproblemen waarmee kinderen in Limburg kampen. In het regionale gezondheidsbeleid wordt GBT genoemd als één van de succesvolle programma’s om de Trendbreuk Zuid-Limburg te realiseren. In deze aanpak werken onderwijs, gemeenten, provincie Limburg, Universiteit Maastricht en de GGD nauw samen.

Welke bijdrage levert Brood & Spelen aan het project GBT?

Het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst vinden wij een prachtig initiatief en zijn vereerd om hier een onderdeel van te mogen zijn. Brood & Spelen zorgt met coördinatoren, pauzemedewerkers en keukenmedewerkers voor ondersteuning van de pedagogisch medewerkers.

Bekijk hier een korte impressie van een gezonde lunch op OBS de Harlekijn in Landgraaf: Gezonde lunch niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, scholen bieden hulp | RTL Nieuws

Wat kan Brood & Spelen bieden?

  • Onze pauzemedewerkers bereiden boterhammen met hartig en zoet brood beleg voor.
  • Kinderen die hun klasgenootjes zien eten, zijn ook eerder geneigd zelf nieuwe dingen uit te proberen. Zien eten, doet eten.
  • Bij het lunchbuffet worden de inkopen gedaan op basis van de Schijf van Vijf.
  • Na de lunch is er een actief sport- en spelaanbod.

Nieuwsgierig geworden? Wij geven u graag meer informatie!

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de mogelijkheden op school? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag.

Vraag informatie aan