Pleinwacht

Denkt u ook na over andere schooltijden? Het invoeren van een continurooster, het vijf gelijke dagenmodel of een andere vorm. Of heeft u al een continurooster en loopt u tegen een probleem aan met de pauzes van de leerkrachten? Dan is onze dienst pleinwacht een goede oplossing voor uw school.

Hoe verzorgen wij de pleinwacht?

Onze persoonlijke aanpak staat centraal bij de pleinwacht. Wij werken met een vast overblijfteam bestaande uit een coördinator en een aantal pleinwachten. Wij streven ernaar zoveel mogelijk dezelfde medewerkers voor de groep te hebben. Zo leren onze medewerkers de kinderen kennen en voelen de kinderen zich veilig en vertrouwd.

Brood & Spelen zorgt ervoor dat alles goed verloopt op het plein. Onze pleinwachten houden alles nauwlettend in de gaten en hebben een actieve houding op het plein. Wij kijken naar wat de kinderen nodig hebben voor een gezellige tijd op het schoolplein. Wanneer daar behoefte aan is, kunnen wij ook extra activiteiten organiseren.

Om ervoor te zorgen dat de leerkrachten de lessen ’s middags weer vlot kunnen starten doen we direct na het overblijven een warme overdracht naar de leerkracht. Zo weet de leerkracht wat er gespeeld heeft.

Iedere school heeft een eigen coördinator, zodat er een centraal aanspreekpunt is voor de school. Ook in het geval van calamiteiten staan onze medewerkers paraat.

De organisatie

Brood & Spelen zorgt voor de gehele organisatie van de pleinwacht, waaronder het werven en selecteren van de pleinwachten. Hierbij wordt goed gekeken naar de wensen van de school. U heeft hier als school geen omkijken naar. Alle afspraken worden vastgelegd in een schoolpleinplan, zodat de opvang in lijn is met de wensen en visie van de school.

Kosten

Brood & Spelen heeft geen winstoogmerk waardoor wij de kosten voor de pleinwacht opvang zo laag mogelijk houden. Het aantal kinderen, het aantal locaties en de duur van de pauze zijn bepalend voor de kosten. Op basis hiervan wordt het aantal pleinwachten bepaald.

Interesse in een offerte voor pleinwacht? Wij informeren u graag. Stuur een mail naar info@broodspelen.nl.

Bekijk locaties

Pleinwacht voor scholen

Pleinwacht

  • De oplossing voor andere schooltijden
  • Opvang op het plein in de pauze
  • Leerkrachten hebben ook pauze
  • Activiteiten op het plein

Vraag informatie aan

"Samen kijken we wat goed gaat en wat beter kan. Zo doe je het echt samen. Wij zijn erg positief over de samenwerking en over de dienst pleinwacht."

schooldirecteur waar Brood & Spelen pleinwacht verzorgt

Pleinwacht in de buurt

Onze activiteiten

  • Wij zorgen dat het spelen op het plein op rolletjes verloopt
  • Lekker spelen op het plein
  • Als het regent organiseren we binnen leuke activiteiten