Tussenschoolse opvang (TSO) in lijn met de visie van de school

Brood & Spelen verzorgt de TSO op meer dan 70 scholen in heel Nederland. We zijn een professionele organisatie en zorgen dat de kwaliteit van de tussenschoolse opvang wordt gewaarborgd. We verzorgen de werving en scholing van overblijfmedewerkers, zodat alle leerkrachten rustig kunnen lunchen. Door onze jarenlange ervaring weten wij van aanpakken!

Per school ontwikkelen we een passend programma voor de tussenschoolse opvang in lijn met de visie van de school. De afspraken die we hierover maken, leggen we vast in een contract. Ook verwerken we deze in een schooloverblijfplan. Op die manier weten we wat we van elkaar mogen verwachten.

In overleg met de school en afhankelijk van het aantal kinderen dat overblijft delen we de groepen in. Indien mogelijk maken we hierbij een splitsing tussen kleuters en overige leerlingen. Er is ongeveer 1 overblijfkracht per 15 kinderen.

Hoe ziet de TSO eruit?

Om de tussenschoolse opvang zo leuk mogelijk te maken, besteden we naast aandacht aan het eten, ook tijd aan activiteiten, zoals het maken van creatieve kunstwerken, spelletjes op het schoolplein, voorlezen en nog veel meer. We sluiten aan bij de wensen van de school, maar over het algemeen beginnen we met zo’n 20 minuten eten en drinken. Onze overblijfkrachten zorgen dat alle kinderen rustig hun eten en drinken kunnen nuttigen. Vaak lezen ze bijvoorbeeld een verhaal voor. Daarna wordt er buiten gespeeld, waarbij onze overblijfkrachten actief toezicht houden en leuke spellen organiseren. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen waarbij er lekker geknutseld kan worden of een spelletje gespeeld. Vanuit Brood & Spelen zorgen we voor de benodigde materialen.

Onze enthousiaste overblijfmedewerkers maken het verschil tijdens de TSO

Onze enthousiaste overblijfmedewerkers hebben een actieve houding tijdens het lunchen en op het plein. Zij zorgen na de pauze voor een warme overdracht naar de leerkracht. Ook heeft elke school een eigen coördinator, zodat er een centraal aanspreekpunt is voor de school en de ouders voor alles omtrent de TSO. In het geval van calamiteiten staan onze medewerkers paraat. Het werven en selecteren van de overblijfmedewerkers wordt geregeld door Brood & Spelen.

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Klik op de onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag informatie aan

TSO