Week van het Nationaal Schoolontbijt

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt, die dit jaar plaatsvindt van 6 tot 10 november 2023, staan basisscholen in heel Nederland in het teken van gezonde voeding en educatie.

Het Nationaal Schoolontbijt herinnert ons eraan dat gezond eten en plezier hand in hand kunnen gaan. Maar hoe zit het met de rest van het jaar? Veel scholen hebben niet de tijd om elke dag gezonde maaltijden voor de kinderen te bereiden. Dit is waar Brood & Spelen in beeld komt.

Brood & Spelen is een waardevolle partner voor basisscholen die het hele jaar door de nadruk wilt leggen op gezonde voeding en eetgewoontes. Wij kunnen scholen volledig ontzorgen in de organisatie van een gezonde lunch of ontbijt. Hierbij kunnen leerlingen dagelijks genieten van gezonde maaltijden, wat bijdraagt aan de vorming van gezonde eetgewoonten.

Brood & Spelen biedt de mogelijkheid voor een gezond buffet op school. Deze maaltijden worden met zorg samengesteld, rekening houdend met de Schijf van Vijf. Op deze manier leren kinderen zelf hun maaltijd samen te stellen en te smeren. Zien eten doet eten, en deze aanpak helpt kinderen om betere keuzes te maken op het gebied van voeding. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de boterhammen worden gesmeerd en samen op een bordje met een stuk groente of fruit aan de kinderen worden uitgedeeld. Brood & Spelen biedt maatwerk waardoor wij altijd naadloos aansluiten bij de visie en behoeftes van uw school.

Wij zijn momenteel actief op verschillende scholen in Limburg, Amsterdam en Utrecht, waar we dagelijks kinderen helpen om gezond te eten en plezier te beleven aan hun maaltijden.

Door het eten van een gezonde maaltijd op school krijgen kinderen een gezonde en eerlijke start in het leven en leren ze een gezonde leefstijl aan. Samen kunnen we zorgen voor een gezonde toekomst voor de jonge generatie.