Pleincoach van Brood & Spelen maakt veilig buitenspelen mogelijk

Brood & Spelen is, in samenwerking met de gemeente van Amsterdam stadsdeel Nieuw-West, gestart met het aanbieden van een pleincoach tijdens het buitenspelen na schooltijd. Het doel van onze nieuwe dienst is om in de buurt een actieve buitenspeeltijd te verzorgen en een veilige omgeving te creëren voor de jeugd en kinderen in de buurt.

Actief en veilig buitenspelen

Er is in verschillende wijken in Amsterdam Nieuw-West gestart met deze vorm van coaching. De opvang wordt gesubsidieerd en gebeurt onder toezicht van onze enthousiaste, actieve en pedagogisch geschoolde pleincoaches. In samenwerking met onze pleinwachten worden er leuke activiteiten georganiseerd op het schoolplein en in het park. Ieder kind is welkom om zich bij de groep te voegen die er op dat moment is. Het is een plek waar ieder kind gezien wordt in een veilige en prettige sfeer. Met de gemeente is afgesproken waar en wanneer deze speeltijd plaatsvindt.

Waar, wanneer en hoe laat?

Maandag  Botteskerkpark                            14.15 tot 16.45 uur

Woensdag Schoolplein De Kikker               14.15 tot 16.45 uur

Woensdag Huibers- en Huizingaschool    13.15 uur tot 16.00

Donderdag Staalmanpark                             14.15 tot 16.45 uur

Vrijdag  Schoolplein De Kikker                    14.15 tot 16.45 uur

Vrijdag Huibers- en Huizingaschool          14.15 uur tot 16.30

 Zaterdag  Staalmanpark                               10.30 tot 13.30 uur

Wat willen we hiermee bereiken?

We willen dat kinderen tussen de 4 en 16 jaar uit dit stadsdeel meer buiten gaan spelen en meer gaan bewegen. Dit doen we door kleine activiteiten te organiseren. Ook willen wij de veiligheid waarborgen in de buurt. Er werd door meerdere partijen een gemis ervaren op dit gebied. De pleincoach is in het leven geroepen om het samenspel te stimuleren en de doelgroep met elkaar te verbinden door middel van de aangeboden activiteiten. Daarnaast hopen we de kinderen te stimuleren in hun spelontwikkeling en in een gezondere leefstijl.

Interesse in pleincoaches?

Mocht u meer willen weten over deze nieuwe dienst van Brood & Spelen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bekijk hier onze andere blogartikelen.