De Zomerweken van Brood & Spelen tijdens de MidzomerMokum in Amsterdam waren een succes!

Hoe zijn de Zomerweken ervaren? Welke activiteiten waren een succes en hoe was de sfeer? Wij vroegen het Jolanda, onze collega die normaal gesproken de pleinwacht organiseert op de Ichthusschool in Amsterdam.

‘’De sfeer was echt goed, het was zo gezellig en zo leuk om al die kinderen te zien genieten. Het was natuurlijk iedere dag afwachten hoeveel kinderen er op af zouden komen. De ene dag was de groep wat kleiner en de andere dag waren het er meer dan 50. De kinderen reageerde erg enthousiast op de activiteiten. Het springkussen was een enorm succes, ook boogschieten vonden ze fantastisch. De jongens waren dol op voetballen en de andere balspellen die we speelden. Wat me echt verrast heeft is dat kinderen knutselen zo ongelofelijk leuk vinden. Iedereen deed mee, zelfs ouders schoven aan en knutselden mee. Zowel op het schoolplein van de Kikker als ’t Koggeschip kwamen kinderen herhaaldelijk voor ons terug en dat is natuurlijk wat je hoopt te zien. Er waren zelfs een aantal kinderen die ons kwamen helpen en een vader die alle dagen in de week samen met zijn kind mee kwam doen aan alle activiteiten.

De samenwerking tussen de collega’s was goed. De dames gingen knutselen en de heren organiseerden de sportieve activiteiten. Er ontstond vanzelf een rolverdeling en iedereen had het naar zijn zin.

Het allerleukste in deze weken vond ik echt het knutselen, soms hadden we gewoon tijd te kort. Het was zo gezellig om dit met z’n allen te doen en dat er ook zoveel ouders betrokken waren was echt een cadeautje. Het was altijd druk aan de knutseltafels, zowel de jongens als de meisjes deden mee. Armbandjes of maskers maken, alles werd goed ontvangen. Ik heb 3 heerlijke weken gehad en ga mijn ervaring zeker meenemen naar mijn school. Op naar volgend jaar’’