Buitenspeelweek 2023

14 juni, Nationale Buitenspeeldag

Het is weer zover! De Nationale Buitenspeeldag komt er weer aan. Van 12 tot 16 juni staat alles bij Brood & Spelen weer in het teken van Buitenspelen. Met dit mooie weer, enthousiaste vrijwilligers en mooi weer beloofd het weer een feestje te worden.

Wat gaan we dit jaar doen?

Er zijn weer leuke spellen bedacht voor de kinderen. Deze spellen worden aan de hand van een knipkaart uitgevoerd, hoe leuk. Wij vinden het belangrijk dat de spellen voor de Buitenspeelweek uitdagend en vernieuwend zijn. Uiteraard zijn er altijd kinderen die liever voetballen of een ander vertrouwd spel willen spelen maar juist door een leuke aankondiging zal de nieuwsgierigheid worden gewekt!

Waarom een Buitenspeelweek?

Met al onze scholen die aangesloten zijn bij Brood & Spelen is het niet altijd haalbaar om allemaal op dezelfde dag de Nationale Buitenspeeldag te houden. Om het daarom voor iedereen haalbaar te maken organiseert Brood & Spelen een Buitenspeelweek waarbij de scholen vrij zijn om zelf alles in te vullen. Tevens is het zo dat wanneer er gespeeld wordt op het schoolplein dat er minder conflicten zijn onderling. Daarnaast supporten wij het buitenspelen en bewegen als geen ander. Het is zo belangrijk dat het buitenspelen en actief bezig zijn een dagelijkse gewoonte is en blijft voor alle kinderen.

Waar komt de Nationale Buitenspeeldag vandaan?

Officieel is het op 14 juni Nationale Buitenspeeldag. Deze dag is in het leven geroepen door de Stichting Jantje Beton. Jantje Beton vind dat je nooit moet stoppen met buiten spelen. Spelen en actief bezig zijn is goed voor iedereen en zorgt ervoor dat je even alles kan vergeten. In een tijd waarin we als maatschappij steeds meer “moeten”, moeten kinderen en jongeren altijd te kans krijgen om te kunnen blijven spelen en bewegen! Op 14 juni organiseert Jantje Beton door het hele land in samenwerking met .o.a. Nickelodeon diverse activiteiten voor de Buitenspeeldag. Benieuwd wat er in jouw regio wordt georganiseerd of wil je zelf iets organiseren? Bezoek dan even¬†Stop nooit met spelen! – Jantje Beton

Wij hebben in ieder geval enorm veel zin in de Buitenspeelweek van Brood & Spelen en wensen alle scholen en kinderen veel buitenspeel-plezier!