10 leuke actviteiten voor in de zomervakantie

Het is de hoogste tijd om weer eens wat tips te delen om in deze zomervakantie te doen. Van spelletjes tot in de achtertuin tot uitjes door heel het land.

1. Maak een taart van fruit

Heb jij wel eens zo’n gezonde taart gemaakt. Maak een bodem van een grote plak watermeloen en versier deze met allerlei soorten fruit die je lekker vindt. Dat wordt smullen!

2. Dagje Giethoorn

Huur een bootje en vaar rustig door alle grachten in Giethoorn. Je hebt gegarandeerd een vakantie gevoel als je hier naar toe gaat. Meer ergens aan om een ijsje te eten en de dag is compleet.

3. Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Heb jij nog kleine kinderen? Je kunt je hart ophalen in Sprookjeswonderland. Wandel door het sprookjesbos, ga in de attracties en bekijk het kabouterdorp. De kinderen zullen zich blijven verwonderen. Genieten maar!

4. Waterfietsen in Utrecht

Bedenk je even, de zon schijnt en je zit op een waterfiets en fietst zo de grachten door in Utrecht. Met en zonder kinderen een fantastisch leuk uitje.

5. Dieren knuffelen, verkeerspark, speeltuinen en meer bij Kinderparadijs Malkenschoten

Wie kent het niet? Malkenschoten in Apeldoorn. Nu beter bekend als Binky. Een dag vol speelplezier gegarandeerd. Veel plezier!

6. Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, ondeugende aapjes bekijken en rondlopen tussen de prachtig gekleurde vlinders

Bewonder vlinders in de vlindertuin, ontdek prachtige orchideeën en speel in de overdekte speeltuin! Een dag vol bewondering.

7. Waterballonnen stoelen

Een leuke variant met waterballonnen is vier ballonnen op ieder z’n stoel te leggen (wel een tuinstoel). De kinderen mogen dan gaan zitten en proberen de ballonnen kapot te maken, zonder hun handen te gebruiken. Degene die als eerste de ballonnen kapot heeft is de winnaar.

8. Sealife in Scheveningen

Prachtige vissen bekijken en een zandkasteel bouwen op het strand. Dat klinkt als een ideale dag.

9. IJsjes maken

Heb je wel eens zelf ijsjes gemaakt? Alles is mogelijk. Van yoghurt, limonade tot aan vers fruit. Maak de lekkerste creaties en smullen maar!

10. Micropia in Amsterdam

Dit park is onderdeel van Artis, maar apart te bezoeken. Nergens vind je meer dieren dan hier. Micropia is het enige microben museum ter wereld. Daarnaast is dit museum ook nog eens heel leerzaam. Een ideaal dagje uit in de schoolvakantie!

Heb jij nog een tip die je ons niet kunt onthouden? Laat het ons zeker weten!

Fijne zomer gewenst.

 

Interesse naar onze andere blogartikelen? Bekijk ze hier.