5 x Originele Paasuitjes

Af en toe laat het zonnetje zich zien en krijgen we steeds meer lentekriebels. Pasen en het lekkere lange paasweekend horen natuurlijk ook bij de lente. Omdat er tijdens dit weekend zoveel leuke dingen te beleven zijn en je soms door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij 5 originele paasuitjes voor jullie op een rijtje gezet. Komen ze!

1. Theatervoorstelling Drie (4+) in het Maaspodium

Kennen jullie de theatervoorstelling Drie al? Echt een aanrader! De drie kleuters Jonas, Johan en Jacob zijn samen van huis weggelopen en raken verzeild in allerlei avonturen. Deze stoere drieling neemt je mee op een reis door de verbeelding met allerlei bijzondere ontmoetingen en gevaren. Ze dollen, maken ruzie en halen grapjes met elkaar uit. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn in het prachtige Maaspodium in Rotterdam. Een kaartje kost €8.
Meer informatie vind je hier.

paasuitjes

2. Een reis door Marokko

In Tropenmuseum Junior in Amsterdam staat het vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast en op naar Marokko! Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met mozaïek, kalligrafie of mode. Ook krijg je een kijkje in de keuken en ontdek je de Marokkaanse keukengeheimen. Reis mee en laat je verrassen door dit mooie Afrikaanse land. Geen uitje met het paasthema, maar wél de moeite waard om te bezoeken tijdens Eerste Paasdag.
Meer informatie vind je hier.

Paasuitjes

3. Ravotten in speeltuin Blik & Burgers

Afgelopen zomer is de prachtige speeltuin Blik & Burgers met restaurant aan de Utrechtse Heuvelrug in Zeist geopend. Het fijne aan de speeltuin is dat het voor meerdere leeftijden geschikt is. Zo kunnen de kleinere kinderen zich vermaken op de houten speeltoestellen, schommels en in de zandbak, terwijl de oudere kinderen hun energie kwijt kunnen op de trampolines. Naast de speeltuin is een grote skeelerbaan aangelegd. Ook om de volwassenen is gedacht. Het hippe restaurant heeft een overvolle kaart met heerlijke hapjes en drankjes. Of je sluit van 11:00 – 13:00 uur aan voor de uitgebreide paasbrunch.
Meer informatie vind je hier.

Paasuitjes

4. Paasspeurtocht door ARTIS

Tijdens het paasweekend zijn er allerlei speciale paasactiviteiten georganiseerd bij ARTIS. Een paasspeurtocht door de dierentuin bijvoorbeeld. Wist je dat een krokodil ook eieren legt? Zoek de eieren in het park, beantwoord de vragen en ontdek welke dieren nog meer eieren leggen. Vergeet niet om af en toe even goed om je heen te kijken en te genieten van de andere dieren. Naast de speurtocht kan je in het Broedmachinehuis eieren in verschillende broedstadia bewonderen en kuikentjes van een paar dagen oud. Wie weet kruipt er zelfs wel een kuikentje uit een ei!
Meer informatie vind je hier.

paasuitjes

 5. Lammetjes knuffelen op Eerste Paasdag

Oké, misschien is lammetjes knuffelen tijdens Pasen niet heel origineel, maar een bezoekje aan de Lammetjesdag wel! Op Eerste Paasdag is boerderij Holec Holsteins in Soest van 11:00 tot 16:00 uur geopend voor publiek. In het voorjaar zijn er ruim 120 lammetjes en 70 kalfjes op de boerderij. Hoe leuk?
Tijdens Lammetjesdag kan je naast het aaien en knuffelen van de lammetjes (en andere dieren) ook een ritje maken met de huifkar en tractor. Verder is er een groot springkussen, brengt de paashaas een bezoekje, worden de schapen geschoren en mag je een kijkje nemen in de stal met melkrobot. Hier worden de koeien gemolken. Op naar de boerderij!
Meer informatie vind je hier.

paasuitjes

Nog meer paasuitjes

Zo, dat waren ze. Natuurlijk zijn er nog véél meer dingen te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site voor een overzicht van alle paasactiviteiten verspreid over heel Nederland. Wij hebben er superveel zin in! Jullie ook?

Lees hier onze andere blogartikelen.