Veiligheid en kwaliteit

De belangrijkste aspecten bij het organiseren van onze zomerweken zijn voor ons de veiligheid van de kinderen en de kwaliteit van de uitvoer. Lees hieronder meer over hoe we hier aan werken.

 

Goede afspraken

Om te zorgen dat iedereen superleuke dagen beleeft, maken we met de kinderen een aantal afspraken. We hebben drie hoofdregels:

    • We zijn aardig voor elkaar.
    • Als we van het terrein af gaan, gaat er altijd een begeleider mee.
    • We zorgen dat we de locatie netjes houden en komen niet aan de spullen die van een ander zijn.

Daarnaast kunnen er per locatie nog een aantal locatieregels zijn, bijvoorbeeld over het gebruik van bepaalde ruimtes. We proberen het aantal regels zoveel mogelijk te beperken en deze positief op te stellen. Handhaving van de regels gebeurt ook zoveel mogelijk door complimenten te geven als kinderen zich aan de regels houden, in plaats van te corrigeren als dit niet gebeurt.

Enthousiaste, goed-opgeleide begeleiding in bezit van VOG

We zorgen voor de leukste en beste begeleiding die een uitgebreide opleiding krijgen. Daarnaast zijn ze allemaal in het bezit van een VOG. Wil je meer weten over onze begeleiding? Kijk dan hier.

Betrouwbare partners

Voor bepaalde activiteiten werken we samen met lokale partners. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een klimbos of survivalparcours. We kiezen deze bedrijven zorgvuldig uit en bezoeken ze altijd voorafgaand aan de zomer. Natuurlijk checken we ook of deze bedrijven voldoen aan alle veiligheidseisen.

Andere activiteiten zoals expeditie Robinson of een gps-tocht voeren onze begeleiders zelf uit. Voor de benodigde materialen en ook voor een gedeelte van de begeleiders maken we gebruik van de diensten van Vinea Vakanties. Zij zijn dé specialist op het gebied van zomerkampen en schoolkampen. Met meer dan 65 jaar ervaring weten zij als geen ander hoe je een superleuk en veilig kamp neerzet voor kinderen.

Vier-ogenbeleid

Wij hanteren het ‘vier-ogenbeleid’, wat betekent dat we de werkzaamheden van onze begeleiders zo inrichten dat ze tijdens hun werkzaamheden altijd gezien of gehoord kunnen worden door een andere begeleider of volwassene. We maken onze begeleiders tijdens hun opleiding bewust van het belang van het werken volgens deze principes.