Peuters goed voorbereid naar de basisschool met Leren & Spelen

Wilt u dat uw peuter goed voorbereid is op het basisschool? Zodat de overstap wat kleiner wordt en dat uw kind vast gewend is aan educatieve activiteiten? Brood & Spelen weet door haar jarenlange pedagogische kennis als geen ander hoe zij peuters spelenderwijs kunnen voorbereiden op onderwijs.

Brood & Spelen heeft voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar oud een speciaal leerconcept ontwikkeld: Leren & Spelen. Leren & Spelen is een aparte peuterspeelgroep gedurende een dagdeel of meerdere dagdelen. Wij werken met het VVE programma Puk & Ko of met het programma dat door de school wordt gebruikt. Wij bieden educatieve activiteiten, waar de peuters samen met hun leeftijdsgenootjes in spelvorm kunnen leren. Plezier hebben en leren in één. U kunt hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen.

Goed voorbereid naar school

Voor peuters is het belangrijk om te ontdekken én te leren. In onze peuterspeelgroep krijgen peuters hiervoor alle ruimte. Wij hebben oog voor de persoonlijke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de peuters. Wij organiseren speelse activiteiten op het gebied van taal, muziek, cijfers en samenwerking. Zo gaan de peuters goed voorbereid naar de basisschool.

Een peuterspeelgroep op het kinderdagverblijf

Leren & Spelen kan ook als aparte groep worden toegevoegd binnen de bestaande kinderdagopvang. Zo kunt u bewust de keuze maken om een of meerdere ochtenden per week uw peuter voldoende uitdaging en verdieping aan te bieden.

Leren & Spelen op de basisschool

Door Leren & Spelen op school uit te voeren, kunnen wij ervoor zorgen dat de kinderen goed voorbereid op de basisschool komen. Samen met de school bepalen wij het educatieve programma, waarbij de peuters ook alvast een kijkje gaan nemen in groep 1. Doordat de peuterspeelgroep op school plaatsvindt, went het kind al aan “het naar school gaan”. Wanneer het vier jaar wordt, blijft het kind in de vertrouwde en veilige omgeving, waardoor de overgang naar groep 1 soepel verloopt.

Onze gekwalificeerde medewerkers

De pedagogisch medewerkers van Brood & Spelen hebben een pedagogische opleiding op minimaal MBO niveau 3. Al onze medewerkers hebben een EHBO diploma en zijn gercertificeerd BHV’er. Daarnaast is VVE-scholing mogelijk, passend bij het programma dat de school gebruikt. Voor alle medewerkers organiseren wij trainingen. Wij werken hiervoor samen met dé Kinderopvang- academie. Ook worden er op onze locaties stagiaires begeleid.

Kom een keertje vrijblijvend kijken?

U en uw kind(eren) zijn van harte welkom op onze locaties.