Veelgestelde vragen zomerweken

Hieronder vind je het antwoord op veel van onze veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Is er een minimumaantal kinderen nodig om de opvang door te laten gaan?
Ja, om het programma goed uit te kunnen voeren en er een leuke ervaring voor alle kinderen van te maken, werken we met een minimumaantal kinderen. Dit betekent dat er voor elke leeftijdsgroep op een locatie altijd minimaal 8 kinderen ingeschreven moeten zijn. In uitzonderingssituaties bepalen we soms dat een dag/kamp toch door kan gaan bij minder dan 8 kinderen.

Wat gebeurt er als er niet voldoende aanmeldingen zijn?
We besluiten uiterlijk 2 weken van tevoren of een opvangdag of het zomerkamp door kan gaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen we uiteraard contact op. We zullen dan met je overleggen over alternatieve mogelijkheden. Mochten we hier niet uitkomen dan krijg je uiteraard je geld retour.

Komen de Brood & Spelen zomerweken in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag?
Nee, onze zomerweken vallen niet onder de Wet Kinderopvang. Het is daarom dan ook niet mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen. De uur-/dagprijs van onze opvang ligt wel lager dan die van de meeste reguliere bso’s.

Hoe weet ik zeker dat alles veilig verloopt?
Omdat we bij Brood & Spelen veel ervaring hebben met het organiseren en uitvoeren van TSO en BSO weten we precies hoe we kunnen zorgen voor betrouwbare en veilige opvang. Daarnaast maken we gebruik van de kennis en expertise van Vinea Vakanties. Zij zijn al meer dan 65 jaar dé specialist in zomerkampen. Voor meer informatie over de waarborging van onze kwaliteit en veiligheid kun je kijken op onze speciale pagina.

Kan ik mijn kind ook opgeven als ik geen gebruik maak van de TSO of BSO van Brood & Spelen?
Jazeker, onze zomeropvang is ook toegankelijk voor gezinnen die nog geen gebruik maken van de opvang van Brood & Spelen. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom.

Mijn kind volgt een dieet of heeft een allergie, kan het dan gewoon mee?
Natuurlijk kan dat. We hebben veel ervaring met kinderen met een dieet of allergie, zoals een gluten- of lactose-intolerantie of een notenallergie. Het is wel belangrijk om deze bijzonderheden vooraf op te geven en niet pas bij aankomst op de locatie.

Mijn kind heeft speciale wensen wat betreft zijn/haar gezondheid of een (lichte) gedrags-, leer- of ontwikkelingsstoornis, kan hij/ zij mee op vakantie?
Vaak kunnen kinderen met speciale wensen wat betreft gezondheid, zoals astma, of kinderen met stoornissen zoals ADHD, autismespectrumstoornis of andere gedrags- of ontwikkelingsstoornissen gewoon mee. Wel is het belangrijk dat je dergelijke bijzonderheden bij aanmelding opgeeft. Vaak nemen we daarna even contact met je op om te bespreken of er speciale aandacht of begeleiding nodig is. Houd er wel rekening mee dat er zo’n 20-30 kinderen in een groep zitten met ongeveer 1 op 6 (en bij oudere leeftijden 1 op 8) begeleiding. Hierbij vinden we het belangrijk vinden dat alle kinderen evenveel aandacht kunnen krijgen. Neem in geval van twijfel of vragen gerust contact met ons op.

Mijn kind komt samen met een vriend(in), komen ze dan in dezelfde groep?
Ja, als ze in dezelfde leeftijdsgroep vallen dan zorgen we dat ze samen in een groep komen. Geef wel even bij je aanmelding op met wie je samen komt, zodat de begeleiding daar van tevoren rekening mee kan houden.

Mijn kind heeft geen zwemdiploma, kan het dan gewoon mee?
Ja, dat kan. Voor groep 1 t/m 3 geldt dat we sowieso niet gaan zwemmen. Bij groep 4 t/m 8 zit er vaak wel zwemmen in het programma opgenomen. Bij aanmelding kun je aangeven of je kind een zwemdiploma heeft. Is dit niet het geval, dan moet je kind verplicht zwembandjes dragen en zorgen we dat er altijd een begeleider bij het kind aanwezig is.