Professionele overblijforganisatie

Brood & Spelen is een professionele overblijforganisatie die op meer dan 70 scholen door heel Nederland de overblijf verzorgt. We zijn actief in onder andere de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook in het zuiden en oosten van Nederland.
We ontzorgen de school in de organisatie van de overblijf doordat wij alle aspecten hiervan op ons nemen. Daarnaast kunnen we door onze jarenlange ervaring een kwalitatief goede overblijf bieden.

We zorgen voor de werving en selectie van overblijfmedewerkers en trainen heb door middel van verschillende cursussen. Deze zijn gericht op bijvoorbeeld de omgang met kinderen en het proces van groepsvorming.
Per school maken we een passend programma zodat de overblijf in lijn is met de visie van de school. De afspraken die hierover worden gemaakt, worden vastgelegd in een contract en schooloverblijfplan.

 

Hoe ziet de overblijf eruit bij Brood & Spelen?

We vinden het belangrijk dat elk kind het naar zijn zijn heeft tijdens de overblijf en proberen hier zoveel mogelijk om in te spelen door verschillende activiteiten aan te bieden. We sluiten aan bij de wensen van de school, maar over het algemeen beginnen we met eten en drinken, meestal zo’n 20 minuten. Tijdens het eten kan er gezellig worden gekletst, vaak wordt er een verhaal voorgelezen door de overblijfkracht. Na het eten gaan de kinderen naar buiten, waar ze lekker zelf kunnen spelen, terwijl de overblijfkrachten actief toezicht houden. Daarnaast organiseren de overblijfkrachten leuke spellen waar de kinderen aan mee kunnen doen.
Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen knutselen of een spelletje spelen. Brood & Spelen zorgt voor de benodigde materialen, voor zowel buiten als binnen.

 

Onze overblijfmedewerkers

Onze overblijfmedewerkers zijn enthousiast en betrokken en hebben een actieve houding tijdens de overblijf. Na afloop van de pauze zorgen zij voor een warme overdracht naar de leerkracht. Elke school heeft een eigen coördinator die het eerste aanspreekpunt is voor de school en ouders. Het werven en selecteren van de overblijfmedewerkers wordt geregeld door Brood & Spelen.

 

Overblijven bij een continurooster of andere schooltijden

Heeft uw school een continurooster of andere schooltijden? Ook dan kunnen wij het overblijven voor u verzorgen. Natuurlijk door zowel het eten als het buiten spelen te begeleiden, maar we kunnen ook alleen de pleinwacht organiseren. De leerkrachten eten dan met de kinderen in de klas, waarna onze overblijfkrachten met de kinderen naar buiten gaan. Op deze manier hebben de leerkrachten even de tijd om rustig te eten en te ontspannen.

 

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Klik op de onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag informatie aan

TSO