Peuters goed voorbereid naar de basisschool met Leren & Spelen

Wilt u een peuterspeelgroep of een nulgroep opstarten om ervoor te zorgen dat de peuters goed voorbereid naar de basisschool gaan? Wij helpen u graag. Met onze jarenlange pedagogische kennis weten wij als geen ander hoe wij peuters spelenderwijs kunnen voorbereiden op onderwijs.

Brood & Spelen heeft voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar oud een speciaal leerconcept ontwikkeld: Leren & Spelen. Leren & Spelen is een aparte peutergroep gedurende twee dagdelen of vanaf 1 dagdeel per week. Wij werken met het VVE programma Puk & Ko of met een aangepast programma van school. Wij bieden educatieve activiteiten, waar de peuters samen met hun leeftijdsgenootjes in spelvorm kunnen leren. Plezier hebben en leren in één. Ouders kunnen hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen.

Goed voorbereid naar school

Door Leren & Spelen op school uit te voeren, kunnen wij ervoor zorgen dat de kinderen goed voorbereid op de basisschool komen. Samen met de school bepalen wij het educatieve programma, waarbij de peuters alvast een kijkje kunnen nemen in groep 1. Doordat de peuterspeelgroep op school plaatsvindt, went het kind al aan “het naar school gaan”. Voor peuters is het belangrijk om te ontdekken én te leren. In onze peutergroep krijgen peuters hiervoor alle ruimte. Wij organiseren speelse activiteiten op het gebied van taal, muziek, cijfers en samenwerking. Wanneer het vier jaar wordt, blijft het kind in de vertrouwde en veilige omgeving, waardoor de overgang naar groep 1 soepel verloopt.

Onze gekwalificeerde medewerkers

De pedagogisch medewerkers van Brood & Spelen hebben een pedagogische opleiding op minimaal MBO niveau 3. Al onze medewerkers hebben een EHBO diploma en zijn gecertificeerd BHV’er. Al onze medewerkers worden continu geschoold. Wij werken hiervoor met de kinderopvangacademie. Daarnaast bieden scholing op VVE gebied, passend bij het programma dat de school gebruikt.

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vul het contactformulier in.

Direct inschrijven
Vraag rondleiding aan
Contact formulier