Pleincoach Huizingaschool Amsterdam Slotervaart – 13 uur

Wij zijn Brood & Spelen, we verzorgen tussenschoolse- (overblijf en pleinwacht) en buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf hun kleutertijd tot ze naar de middelbare school gaan. Voor een pilot in samenwerking met de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een pleincoach die na schooltijd op het schoolplein van de Huizingaschool in Slotervaart een actieve en veilige speeltijd voor kinderen kan creëren.

Ben jij enthousiast, sportief en heb je affiniteit met kinderen? Heb je een pedagogische achtergrond of een opleiding Sport en Bewegen Sport Agogiek en kan je waar nodig optreden en een veilige omgeving waarborgen? Ben jij die sportieve persoon die verbinding kan leggen tussen de kinderen in Amsterdam Slotervaart? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Wie zijn wij?

Wij ontzorgen basisscholen. We verzorgen tussenschoolse- (overblijf en pleinwacht) en buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf hun kleutertijd tot ze naar de middelbare school gaan. We zijn betrokken bij het kind, de ouders, scholen, verenigingen en de wijken om ons heen. Wij bieden meer dan alleen opvang door onze persoonlijke aanpak en afwisselende activiteiten. Zo bieden we onder andere ook cursussen voor overblijfmedewerkers, studiedagenopvang en de organisatie van activiteiten en feesten op school. Brood & Spelen is actief op meer dan 60 scholen met tussenschoolse opvang en pleinwachten. Daarnaast hebben we drie locaties voor buitenschoolse opvang.

Wat gaan we doen?

In samenwerking met de gemeente Amsterdam gaan wij na schooltijd een veilige en actieve buitenspeeltijd voor alle kinderen in de wijken rondom de Huizingaschool in Amsterdam Slotervaart verzorgen.

Het doel hiervan is om meer kinderen zich veiliger te laten voelen tijdens het buitenspelen in hun eigen omgeving. Er worden kleine activiteiten georganiseerd waarbij de kinderen gemotiveerd worden om hieraan deel te nemen.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste pleincoach voor 13 uur per week.

Wat houdt deze uitdagende functie in?

Als onderdeel van de pedagogische alliantie van Amsterdam zal je als pleincoach drie dagen per week (maandag, dinsdag en donderdag) ongeveer twee uur per dag na schooltijd kleine activiteiten organiseren waarbij je de kinderen motiveert om hier aan deel te nemen. Hierin word je ondersteund door pleinwachten van Brood & Spelen. Je zal als pleincoach contacten maken met de jongeren uit de wijk, waarbij het uitgangspunt zal zijn zoveel mogelijk verbinding te brengen tussen de kinderen onderling. Tijdens de speelmomenten zullen ook oudere kinderen op het plein aanwezig zijn. Wij verwachten van jou dat je capabel bent om deze groep op een positieve manier te betrekken bij de activiteiten en waar nodig aan te spreken op gedrag.

Naast het actief aanwezig zijn op de pleinen zal je ook wekelijks aansluiten bij de verschillende overleggen binnen de Gemeente Amsterdam en wijk-overleggen.

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal MBO opleiding Pedagogisch hulpverlener, Pedagogiek of Sport en bewegen studierichting Sport Agogiek.
  • Enkele jaren ervaring in soort gelijke functie.
  • Affiniteit met kinderen en jongeren.
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je bent een aanpakker en teamplayer.
  • Je staat stevig in je schoenen.
  • Je weet goed de weg te vinden binnen de verschillende hulp afdelingen van de Gemeente stadsdeel Amsterdam Slotervaart.
  • Je bent woonachtig in Amsterdam of directe omgeving Amsterdam Slotervaart.

Interesse? Solliciteer direct!

Ben jij enthousiast, sportief en heb je affiniteit met kinderen? En kan je verbinding leggen tussen de kinderen uit de wijk Amsterdam Slotervaart? Reageer direct via onderstaande button!

Bij vragen over deze functie kan je een mail sturen naar werken@broodspelen.nl.

Solliciteren