BSO de Platanen

De Platanen is, samen met de andere Amsterdamse bso’s van Brood & Spelen, overgenomen door Partou kinderopvang. In 2019 worden de bso’s Partou. In januari 2019 kun je gewoon nog via deze website een rondleiding aanvragen of je inschrijven. Ben je nieuwsgierig naar Partou? Kijk dan op www.partou.nl  

BSO de Platanen is gevestigd in een voormalig weeshuis uit 1700 in hartje Jordaan. De buitenkant en het hof – met zijn platanen en oude waterpomp – zijn authentiek. In 1996 is de binnenkant grondig verbouwd tot kindercentrum. Door de verschillende verdiepingen, nissen en trappen valt er veel te ontdekken voor kinderen. We beschikken onder andere over een groot atelier, een klimkamer en zelfgemaakte hutten.

 

BSO de Platanen - Jordaan, Amsterdam

BSO de Platanen

Allerlei activiteiten geïnspireerd op Reggio Emilia

Op BSO de Platanen zijn we geïnspireerd door het Reggio Emilia-denken, we geloven in de kracht van expressie. We zien de kinderen als ware architecten, kunstenaars en bouwers. Elke dag is een ontdekkingstocht; we leren en delen met elkaar nieuwe ideeën en inzichten om kinderen te laten ontdekken wat ze leuk vinden. Door een uitgebreid activiteiten aanbod ontdekken de kinderen waar hun talenten liggen en wat ze leuk vinden. Er zijn in buurthuis ‘Ons genoegen’ veel clubjes en sporten waar kinderen zich voor kunnen inschrijven om hun talenten verder te ontwikkelen.

"Eigenlijk is de Platanen een soort familie!"

Joaquin, 6 jaar.

Kom langs voor een rondleiding!

Kom gezellig langs om de sfeer te proeven. Klik hieronder om een rondleiding aan te vragen of bel met onze locatiecoördinator.

 

 

Contact

Elandsstraat 154-A
1016 SJ Amsterdam

Telefoon

06-23947243

E-mail

Locatie: bso-platanen@broodspelen.nl
Oudercommissie: bso-platanen@broodspelen.nl

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15:00-18:30
Woensdag: 12:00-18:30
Vakanties: 08.00-18.30

Groepen: Twee groepen Platanen 1 en Platanen 2 met maximaal 20 kinderen per groep.

Voorschoolse opvang: Nee

Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang

872 298 565

Link inspectierapporten:

Klik hier voor de inspectierapporten.

 

Meer informatie

 Rinus Dussel

Locatiecoördinator
06-51470493

Foto’s BSO de Platanen