Gezond Gewicht Op School

Gezond eten, bewegen & spelen 

Op steeds meer basisscholen in Nederland kiezen scholen ervoor om hun kinderen een gezonde en actieve pauze aan te bieden. Elk kind verdient volgens ons minstens een maal per dag een gezonde en complete maaltijd. Een gezonde lunch en voldoende beweging zorgt voor een betere concentratie en verminderd de “lekkere trek”. Dit betekent dat wij ons de komende jaren nóg meer gaan inzetten voor een gezonde, actieve en totale pauzeopvang. Bij Brood & Spelen gaat dat verder dan alleen een gezonde lunch met veel groente, fruit, volkoren en zuivelproducten. Wij ontzorgen de school van de gehele pauzeopvang. Dit doen wij met onze +800 enthousiaste pauzemedewerkers. Onderstaande gezonde boom laat zien wat onze belangrijkste speerpunten zijn:

Hoe werkt de pauzeopvang van Brood & Spelen?

Zoals hierboven aangegeven, nemen wij de gehele pauzeopvang uit handen. Doordat wij maatwerk leveren is een voorstel voor een gehele pauzeopvang dan ook voor elke school uniek. De zelfsmeerlunch wordt aangeboden in een buffetvorm. De kinderen kunnen zelf op gezonde ontdekkingstocht gaan om nieuwe producten, smaken en ingrediënten te ontdekken. Uiteraard onder begeleiding van onze behulpzame pauzemedewerkers. Daarnaast biedt Brood & Spelen in de pauze Pleinwacht aan. Tijdens de pleinwacht kunnen de kinderen vrijwillig deelnemen aan sport en spel activiteiten. Brood & Spelen doet jaarlijks mee aan de Nationale Buitenspelweek.

Op verschillende scholen in Nederland verzorgen wij al de gezonde lunch en actieve pauzeopvang: Gezonde lunch niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, scholen bieden hulp | RTL Nieuws

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de tarieven? Neem dan gerust contact op via Contactformulier – Brood & Spelen (broodspelen.nl)

Wat kan Brood & Spelen bieden?

  • De gehele pauze verzorgen op school door middel van een buffetvorm gezonde zelfsmeerlunch. Gebaseerd op de Schijf van 5
  • Kinderen begeleiden bij sport- en spelactiviteiten
  • Gelijke kansen en gezonde voeding voor elk kind

Nieuwsgierig geworden? Wij geven je graag meer informatie!

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de mogelijkheden op school? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag.

Vraag informatie aan