Gezonde Basisschool van de Toekomst

Gezonde Basisschool van de Toekomst

Als kinderen gezond eten en voldoende bewegen, voelen ze zich beter en presteren ze beter. Een Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT) is een basisschool waar kinderen niet alleen leren, maar ook gezond leren leven. Het project is gericht op het verbeteren van de leefstijl van kinderen en jongeren door tijdens de schooldag versterkt in te zetten op extra bewegen en gezonde voeding. Doordat de betrokken scholen hun schooldag verlengen, ontstaat een langere middagpauze. Tijdens deze pauze krijgen de leerlingen van de school een gezonde lunch. Na die lunch is er een actief sport-, spel- en cultuuraanbod dat geleid en begeleid wordt door externe pedagogisch medewerkers met ondersteuning van vrijwilligers.

Wat houdt de aanpak GBT in?
De Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat nog een stap verder dan de Gezonde School. GBT richt zich op het terugdringen van gezondheidsproblemen waarmee kinderen in Limburg kampen. In het regionale gezondheidsbeleid wordt GBT genoemd als een van de succesvolle programma’s om de Trendbreuk Zuid-Limburg te realiseren. In deze aanpak werken onderwijs, gemeenten, provincie Limburg, Universiteit Maastricht en GGD nauw samen.

Welke bijdrage levert Brood & Spelen bij het project GBT?

Het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst vinden wij een prachtig initiatief en zijn vereerd om hier een onderdeel van te mogen zijn. Brood & Spelen zorgt met coördinatoren, pauzemedewerkers en keukenmedewerkers voor ondersteuning van de pedagogisch medewerkers.

Wat kan Brood & Spelen bieden?

  • Een gezonde lunchpauze verzorgen
  • Kinderen begeleiden bij sport- en spelactiviteiten
  • Kinderen zich fitter laten voelen

Gezonde Basisschool van de Toekomst

Meer informatie?

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gesprek.

Vraag informatie aan