Dagopvang Venlo

Helaas is de dagopvang in Venlo niet meer beschikbaar.

 

Groep 1 t/m 3

Elke dag heeft weer een superleuk nieuw thema. ’s Ochtends maken we met elkaar de schatkist open om te ontdekken wat er vandaag op het programma staat. Wie raadt aan de hand van de voorwerpen als eerste wat het thema van de dag is? Vlaggetjes, slingers en recepten om de lekkerste taarten te maken? Dan is het thema natuurlijk feest! En als je een heleboel ballen, een fluitje en pionnen vindt, dan maken we er een sportieve dag van met het thema klaar voor de start.
Hieronder vind je een aantal van de thema’s die je tegen kunt komen. Afhankelijk van de weersomstandigheden bepalen we welk thema op welke dag plaatsvindt. Eén ding is zeker: bij elk thema zorgen we voor een heleboel afwisselende, uitdagende en natuurlijk veilige activiteiten.

  • Feest!: Vandaag maken we er een feestje van. We gaan de lekkerste cakejes bakken (en natuurlijk ook opeten) en dansen op te gekke feestmuziek. We spelen het grote verrassingsspel en gaan de boel supermooi versieren.
  • Klaar voor de start?: Een actieve dag vol met sportieve spellen. Bij het hindernisparcours kruipen, rennen, springen en hinkelen we zo snel mogelijk naar de finish. En bij het touwtrekken komt het aan op echte spierballen om te zorgen dat jouw team wint. Aan het eind van de dag is er voor iedereen een diploma.
  • Beestenboel: We beginnen de dag met iedereen die dat wil te schminken als zijn favoriete dier. Daarna spelen we de leukste dierenspelletjes zoals het spannende dierengeluidenspel in het bos. En wat dacht je van olifantentikkertje en krokodillenbal? Klinkt goed toch?
  • Aan tafel: Koksmuts op, kookschort voor en gaan! Maar voordat we beginnen gaan we eerst ons eigen kookschort versieren. Daarna gaan we de lekkerste gerechtjes voor de lunch maken. ’s Middags gaan we met elkaar een supermooie en lekkere kasteelcake maken.
  • Reis om de wereld: Ga je mee op reis met de gele ballon? We komen langs verschillende landen waar we de leukste activiteiten in het thema van dat land gaan ondernemen.
Meld je direct aan
Zomerkamp_venlo
Zomeropvang_Venlo
Zomeropvang_Venlo

Groep 4 t/m 8

Voor deze groep hebben een superstoer programma gemaakt waarbij we zoveel mogelijk buiten bezig zijn. Met activiteiten als een klimbos, lasergamen, een spannende mystery game, Expeditie Robinson en crazy 88 bieden we een bomvol programma.

Maandag: In teams strijden we tijdens spannende challenges tegen elkaar om de winnaar te worden van onze eigen Expeditie Robinson. Bij elke challenge zijn er weer andere vaardigheden nodig. Zo komen bij het bouwen van de hoogste bamboepiramide ruimtelijk inzicht en goed kunnen knopen goed van pas. En bij het boogschieten kom je een eind met kracht maar heb je ook coördinatie en doelgerichtheid nodig. Ook gaan we de strijd aan tijdens het maken van vuur, levend memory, de kokosnotenchallenge en nog veel meer.

Dinsdag: Vandaag gaan we op pad in de omgeving. Met behulp van een gps-apparaat proberen we het mysterie van de verdwenen kok op te lossen. Allerlei aanwijzingen leiden steeds naar nieuwe coördinaten. Alleen door goed samen te werken en logisch na te denken zal het team het mysterie kunnen oplossen. Gelukkig krijgen ze tussendoor regelmatig een telefoontje van een ‘echte’ detective.

Woensdag: Meestal denk je bij lasergamen aan een binnenactiviteit. Maar buiten in het bos lasergamen is nog veel spannender. Gecamoufleerd achter de bomen de vijand bespieden. Er zijn verschillende spellen mogelijk, zoals capture the flag, defend the VIP of strijden om de meeste punten in een team-tegen-teamspel.

Donderdag: Nadat de groep in verschillende teams is verdeeld gaan ze aan de slag om tijdens het spel Crazy 88 zoveel mogelijk verrassende, spannende of gekke opdrachten tot een goed einde te brengen. Uit een lijst met 88 opdrachten kiezen de teams zelf welke opdrachten ze willen doen. Maar pas op: sommige opdrachten leveren veel meer punten op dan andere. Welk team voert ze het beste uit en heeft de handigste tactiek?

Vrijdag: Volop actie tussen de bomen in het klimbos! We beginnen met klimmen over touwbruggen en strakgespannen kabels. Het volgende obstakel is de klimtoren, waar we eerst omhoog klimmen om vervolgens heel hard naar beneden te tokkelen. Wat een kick! Natuurlijk is iedereen goed gezekerd en krijgen we vooraf een goede instructie. Ook zijn er verschillende parcoursen, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat het voor iedereen leuk is.

Meld je direct aan

Locatie

We verblijven op een mooie locatie aan de rand van Venlo en in het bos. De perfecte locatie dus voor dagen vol actie en de leukste spellen en activiteiten.

Het gebouw zelf bestaat uit 3 verschillende ruimtes waar we kunnen eten en als het een keer wat minder mooi weer is gezellige binnenactiviteiten kunnen doen. Ook is er een keuken waar de leiding de lekkerste lunchgerechten maakt. En natuurlijk is er voldoende en schoon sanitair: 4 toiletten, wasbakken en douches.

Buiten loop je zo het bos in waar we natuurlijk veel te vinden zullen zijn. Daarnaast is er een mooie kampvuurplaats om gezellig marshmallows te roosteren of broodjes te bakken.

Adres:
Scouting Miguel Pro
Schaapsdijkweg 52
5913 GM Venlo

Zomeropvang_venlo