Begeleid buiten spelen met een pleincoach

Begeleid spelen, oftewel het inzetten van pleincoaches tijdens het buitenspelen is een dienst die wij organiseren voor gemeenten. In enkele gevallen in samenwerking met scholen. In opdracht van gemeenten organiseren wij na schooltijd een veilige en actieve buitenspeeltijd voor kinderen uit de buurt. Wij kunnen dit op verschillende locaties door heel Nederland verzorgen.

Het doel van het begeleid spelen is om meer kinderen zich veiliger te laten voelen tijdens het buitenspelen in hun eigen omgeving. Er worden activiteiten georganiseerd waarbij de kinderen gemotiveerd worden om hieraan deel te nemen.

Het begeleid spelen vindt plaats onder toezicht van enthousiaste, actieve en pedagogisch geschoolde pleincoaches van Brood & Spelen. In samenwerking met onze pleinwachten worden er diverse activiteiten georganiseerd. De pleincoach maakt contacten met de jongeren uit de wijk, waarbij het uitgangspunt is om zoveel mogelijk verbinding te brengen tussen de kinderen onderling. Er zijn mogelijkheden dat deze wijze van opvang gesubsidieerd kan worden. Wij vertellen u daar graag meer over.

Hoe ziet het programma van begeleid spelen eruit?

We bieden tijdens het spelen op het schoolplein verschillende originele en leuke sporten en spellen aan. De activiteiten variëren van voetbal, volleybal en trouwtrekken. Maar ook diverse spellen zoals levend memory en levend boter-kaas-en-eieren.

Tijden

Het is mogelijk om dit meerdere middagen per week in overleg met u te organiseren. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om tijdens deze middagen te komen spelen. Door de tussenschoolse opvang en pleinwacht hebben we veel ervaring in het organiseren van korte spelletjes. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen wordt bepaald welke spelletjes er worden gespeeld.

Amsterdam Nieuw-West

In Amsterdam-Nieuw West zijn wij al actief bezig.

Wij zijn met onze teams te vinden op de volgende pleinen:

Waar, wanneer & hoe laat?

Locatie De Kikker
Maandag Schoolplein De Kikker 14.15 tot 16.45 uur
Woensdag Schoolplein De Kikker 14.15 tot 16.45 uur
Vrijdag Schoolplein De Kikker 14.15 tot 16.45 uur

Locatie ’t Koggeschip
Woensdag Koggeschip 14.15 tot 16.45 uur
Vrijdag Koggeschip 14.15 tot 16.45 uur

Onze activiteiten

  • Wij zorgen voor sportieve activiteiten
  • Veilige en actieve buitenspeeltijd voor kinderen uit de buurt
  • Kinderen onderling met elkaar verbinden

Begeleid spelen

Begeleid spelen met een pleincoach

  • Sportieve activiteiten voor kinderen uit de wijk
  • Kinderen actieve buitenspeeltijd geven
  • Leerkrachten hebben ook pauze
  • Kinderen uit de wijk met elkaar verbinden

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het inzetten van pleincoaches voor uw gemeente? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag uw wensen en bespreken de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

"Ik vind het fijn als pleincoach om aan de slag te zijn met naschoolse activiteiten voor de jeugd in Amsterdam Nieuw-West en op die manier de mensen uit de wijk met elkaar te verbinden.

Yassine Ghazouani, Pleincoach

Actueel