Thuis met Kerstmis: 5x de leukste activiteiten om te doen

Het is bijna kerst en in deze tijd is dat zowel extra lastig als bijzonder. Dit jaar zijn we misschien alleen op deze dagen of met ons gezin. Dit jaar zullen er geen overvolle tafels zijn. Geen stoelen die er nog even tussen gezet worden, zodat iedereen aan de tafel kan zitten. Geen meerdere gourmetstellen, zodat iedereen een eigen pannetje heeft. Geen stress welke outfit je naar welk diner aan moet, of wat de kinderen aan moeten. We zijn thuis, in ons mooiste pak, onze foute kersttrui of in ons joggingpak. Verzin het maar, niets moet, alles mag. Omdat het toch best even zoeken is hoe we de kerstdagen in kunnen vullen hebben wij de 5 leukste activiteiten voor je uitgezocht om er hele gezellige dagen van te kunnen maken.

Tip 1: Bestel je eten lokaal

Zo steun je de horeca in jouw dorp of stad en heb jij een heerlijk kerstdiner. Ook niet onbelangrijk, je staat geen uren in de keuken, maar kunt alleen maar genieten van al dat lekkere eten. Win-win! Dek de tafel met je mooiste servies, haal de servetringen uit de kast, steek de kaarsjes aan en zet een muziekje op. Smullen maar! Omdat je geen uren in de keuken staat heb je alle tijd om voor het eten een gezellige kerstfilm te kijken samen. Trek je foute kerstrui aan en plof lekker op de bank. Ren jij met kerst altijd van het ene naar het andere etentje? Deze kerst kom jij helemaal bij van die drukke decembermaand.

Tip 2: Kerstcadeautjes rondbrengen

Dit vergt wel wat voorbereiding, maar je hebt nog even. Maak zelf of met de kinderen kleine presentjes. Doe er chocolade bij, schrijf een lief kaartje en je bent klaar. Stap op eerste kerstdag in de auto of op de fiets en geef de cadeautjes bij de deur af. Maak even een praatje en ga door naar de volgende. Iedereen waar je langs gaat zal blij verrast zijn en jullie hebben elkaar toch eventjes gezien.

Tip 3: Samen in de keuken

Ben jij dol op koken, maar heb je er nooit tijd voor? Ga samen in de keuken staan en maak een 3, 4, 5- of misschien wel een 6-gangendiner. Maak allerlei gerechten en eet ze samen lekker op. Een kerstdiner maken met meerdere gangen voor een hele familie is misschien wat veel gevraagd, maar dit jaar kun je oefenen door voor minder mensen te koken. Wie weet is dit wel helemaal jouw ding, de hoogste tijd om dat eens uit te zoeken.  

Tip 4: Een spelletjesmiddag

Tijd om de spelletjes van zolder te halen, maak het gezellig met een hapje en een drankje en organiseer een spelletjesmiddag. Ga bijvoorbeeld ‘Wie ben ik?’ spelen. Schrijf een personage op een memoblaadje, plak deze op het voorhoofd van een ander en starten maar. Door vragen, die je met ja of nee kunt beantwoorden, kom je erachter wie jij bent. Lachen gegarandeerd!

Tip 5: Slapen naast de kerstboom

Oké, misschien is het niet heel praktisch, maar wel magisch èn misschien wordt er wel een nieuwe traditie geboren dit jaar. Haal die matrassen naar beneden, pak de kussens en dekens, maak warme chocolademelk, doe alle lichten uit (behalve die van de kerstboom) en ga heerlijk onder je warme deken liggen. Bespreek alle plannen voor volgend jaar. Ieders dromen of kijk juist terug naar afgelopen jaar. Wie weet hebben jullie de mooiste gesprekken of moeten jullie vreselijk lachen om elkaars verhalen.

Hoe dan ook, Kerstmis zal dit jaar anders zijn dan voorheen. Maak er mooie dagen van. Denk aan elkaar en laat dat weten. Hopelijk hebben we je geïnspireerd om aankomende kerstdagen met leuke activiteiten in te vullen.

Fijne dagen.

Meer van ons lezen? Bekijk hier onze andere blogartikelen.