Rondleiding Pakjesboot 12

Een rondleiding op de échte pakjesboot van Sinterklaas.

Woensdag 30 november was een erg spannende dag voor de winnaars van de Sinterklaas-kleurwedstrijd. Zij kregen een rondleiding op de échte pakjesboot van Sinterklaas, Pakjesboot 12. De kinderen van de TSO mochten in totaal nog vier andere vriendjes, vriendinnetjes of familie meenemen.

Code van de kluis

Bij binnenkomst konden de kinderen nog even kleuren en pepernoten eten, terwijl ze wachtten op de andere winnaars. Toen de groep compleet was, kwam Piet de kinderen ophalen. En stiekem vond iedereen het best wel heel spannend! Piet vertelde dat de Kluts-piet de cijfers van de kluis in de kluts was kwijtgeraakt. Hierdoor lagen de cijfers verspreid over de hele boot. Aan de kinderen te taak om de code van de kluis op te sporen.

De keuken 

Als eerste kwamen we terecht in de keuken waar álle pepernoten uit heel Nederland worden gebakken. De twee Kombuis-pieten waren hier lekker aan het kliederen met meel en maakten allerlei gekke grapjes. Nadat iedereen een versgebakken pepernootje had geproefd, was het tijd om naar de volgende kamer te gaan, de pakjeskamer.

Pakjeskamer & Sinterklaas

In de pakjeskamer worden alle cadeautjes van de kinderen ingepakt. Wát een cadeautjes, iedereen keek z’n ogen uit. De twee Inpak-pieten waren natuurlijk hartstikke druk met het inpakken en sorteren van de cadeautjes. Toen we de pakjeskamer weer uitkwamen, zagen we Sinterklaas aan zijn bureau zitten. Alle kleurplaten van de winnaars lagen daar al uitgestald. Sinterklaas wist precies wie welke tekening had gemaakt en gaf alle winnaars nog een persoonlijk cadeautje. Hierna mochten we nog een groepsfoto maken met Sinterklaas, zongen we een liedje en zwaaiden we hem weer uit. Dag Sinterklaasje, daaahaag, daaahaag!

Kluis gekraakt!

Een verdieping hoger waren de Test-pieten enorm druk bezig met het testen van het speelgoed. Ondertussen hadden de kinderen al drie cijfers van de code van de kluis gevonden. Het laatste cijfer lag tussen een test-schrift van één van de Test-pieten. De code van de kluis was hiermee compleet. Terwijl de kinderen samen de cijfers van de code riepen, toetste Piet de code in. Yes… de deur van de kluis ging heel langzaam open. En wat zat er in die grote kluis? Een enorme stapel chocoladeletters! Elk kind kreeg een letter mee naar huis, wat een feest.

Wat was het een gezellige middag, tot volgend jaar Sinterklaas!

img_3284

img_3293 img_3308

img_3351

img_3326

img_3298

img_3372

img_3338