Het programma Puk & Ko

Peuters in Ermelo leren spelenderwijs vaardigheden voor een soepele overgang naar de basisschool

Peuters in Ermelo leren spelenderwijs vaardigheden voor een soepele overgang naar de basisschool

Diemen, Ermelo, woensdag 21 oktober 2015. Brood & Spelen Kinderopvang start dit najaar een peuterspeelgroep op de Beatrixschool. Peuters van 2,5 jaar tot 4 jaar leren er spelenderwijs, zodat het kind op vierjarige leeftijd helemaal klaar is voor de basisschool. Er wordt gewerkt met een speciaal VVE programma (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie): Puk & Ko. Peuters worden in een veilige, warme en uitdagende omgeving opgevangen met aandacht  voor de taalontwikkeling, cijfermatig inzicht en de sociaal-communicatieve ontwikkeling. Hierdoor ontstaat er een stevige basis voor een goede start op de basisschool.

Het programma Puk & Ko

Met de methode Puk & Ko leren kinderen spelenderwijs vaardigheden die een soepele overgang naar de basisschool vergroot. Dit totaalprogramma van Puk & Ko richt zich met name op de taalontwikkeling van peuters. Denk hierbij aan spreken, luisteren en het uitbreiden van de woordenschat. Daarnaast heeft Puk & Ko ook aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Deze vaardigheden worden aangeleerd door het aanbieden van uitdagende activiteiten. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s die goed aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Elke dinsdag en donderdagochtend

Op de Beatrixschool in Ermelo hebben de peuters een eigen lokaal waar ze worden opgevangen, dichtbij de kleutergroepen in de basisschool. De peutergroep is er voor alle kinderen: kinderen die na de peutergroep doorstromen naar de Beatrixschool én ook voor kinderen die door gaan naar een andere basisschool. De peuterspeelgroep zal iedere dinsdag- en donderdagochtend gedurende schoolweken van 08.30 tot 12.00 uur open zijn. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Neem contact op met locatiecoördinator Carlijn Kuijpers per telefoonnummer 06-13131261 of per e-mail carlijn@broodspelen.nl