Opening van de Nationale voorleesdagen

Dagmar Stam opent de Nationale voorleesdagen bij kindcentrum de Blokkendoos van Brood & Spelen kinderopvang in Uithoorn.

Op woensdag 27 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2016 met Het Nationaal Voorleesontbijt. In heel het land lezen bekende Nederlanders, maar ook local heroes voor uit een mooi prentenboek.

Bij kindcentrum de Blokkendoos van Brood & Spelen kinderopvang komt Dagmar Stam de Nationale voorleesdagen openen. Eerst gaan we samen met de kinderen ontbijten, waarna Dagmar Stam de Nationale voorleesdagen opent. Dagmar Stam illustreerde voor kindertijdschriften, schoolboekjes en kinderboeken, met name de boeken van Vivian den Hollander, Marja Baseler, Jacques Vriens en Carry Slee.

Dagmar zal voorlezen uit het boek “We hebben er een geitje bij!”. In het boek We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Na het voorlezen zal Dagmar samen met de kinderen tekeningen gaan maken. Dagmar ziet er naar uit om de Nationale voorleesdagen te openen. Helemaal omdat haar kleinkind ook op de Blokkendoos zit.