Nationale Buitenlesdag, dé dag dat we met de kinderen naar buiten gaan!

Volgende week is het 9 april en dat betekent: Nationale Buitenlesdag. Ieder jaar wordt de Nationale Buitenlesdag gevierd. Ook Brood & Spelen doet hieraan mee. De klaslokalen worden omgeruild voor schoolpleinen en de lesmaterialen gaan mee naar buiten.

Nationale Buitenlesdag bij Brood & Spelen

Bij Brood & Spelen hechten we veel waarde aan de ontwikkeling van kinderen en zetten we ons dagelijks in om hieraan bij te dragen. Gezonde voeding en beweging zijn voor ons belangrijke onderwerpen, waardoor wij onze aangesloten scholen stimuleren om mee te doen aan deze groene lesdag. Tijdens het buitenspelen doen onze medewerkers leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Ook al is het pauze, met leuke spelideeën kun je kinderen veel leren.

Waarom buitenles?

Tijdens Nationale Buitenlesdag leren kinderen spelenderwijs een band op te bouwen met de natuur. Buitenles is niet alleen leuk voor de kinderen, ook is het gezond en goed voor hun ontwikkeling. Naast natuurlessen, zijn ook vakken als taal en rekenen de aangewezen vakken voor buitenles. Uit onderzoek blijkt dat kinderen beter presteren als ze tijdens het leren hun lichaam gebruiken en dat beweging de ontwikkeling van de hersenen stimuleert. Hierdoor nemen kinderen de lesstof beter tot zich. Redenen genoeg om lekker naar buiten te gaan!

Waar komt de Nationale Buitenlesdag vandaan?

IVN Natuureducatie verbindt kinderen met het buitenleven om ze te laten zien hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Om dit extra onder de aandacht te brengen organiseert IVN sinds 2016 de Nationale Buitenlesdag. Tijdens deze dag wordt extra aandacht besteed aan het geven van buitenles en de voordelen hiervan, en stimuleren ze basisscholen om hieraan mee te doen. Het doel van IVN is dat niet alleen tijdens deze dag buitenles wordt gegeven, maar om dit het hele jaar door te doen. Doen jullie ook mee?

Wil je ook graag met de kinderen erop uitgaan in de natuur en ben je nog op zoek naar inspiratie? Klik hier voor voorbeeldlessen van IVN.