Love is in the air!

De dag van de liefde is weer aangebroken: Valentijnsdag. Ook op onze scholen ontkom je hier niet aan. Overal zijn de kinderen druk bezig met hun Valentijns knutsels. Natuurlijk willen we deze prachtige knutsels met iedereen delen. Want of je nou verliefd bent of niet, love is in the air!

PS. Benieuwd waarom we eigenlijk Valentijnsdag vieren?
Scrol snel door naar onder.

Valentijns knutsels

Valentijns knutsels

Valentijns knutsels

Op de Beatrixschool in Ermelo hebben de kinderen een hartje van kraaltjes gemaakt. Dit hartje leggen ze vandaag in het laatje van hun geheime liefjes.

Valentijns knutsels

Valentijns knutsels

Bij basisschool Prins Willem Alexander in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn er prachtige Valentijnsdoosjes geknutseld. Hier kan je bijvoorbeeld een chocolaatje of briefje in doen. Ben jij niet verliefd? Dan geef je dit presentje gewoon aan iemand die je lief vindt of waar je veel van houdt.

Valentijns knutsels

Valentijns knutsels

Op de Prins Mauritsschool in Tiel hebben de kinderen hun eigen briefpapier gemaakt. Hoe? Meng verf, zeep en water met elkaar, blaas er bellen in met een rietje en doop een wit papiertje in de bel. Tadaaaaa!

Valentijns knutsels

Deze kleurrijke bloemenkransen zijn gemaakt op De Fontein Burgthof in Barneveld.

Valentijnsdag

Valentijnsdag

Kijk eens wat een trotse koppies! Op de Glashorst in Scherpenzeel maakten ze romantische tekeningen.

Valentijnsdag

Op basisschool De Spreng in Hoevelaken is Noah vandaag de gelukkige!

Waarom vieren we eigenlijk Valentijnsdag?

Hoe Valentijnsdag precies is ontstaan, weet eigenlijk niemand. Het verhaal gaat dat Valentijnsdag gevierd wordt ter nagedachtenis aan de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome. In de derde eeuw na Christus bestond er een keizerlijke wet waarin stond dat soldaten uit het leger niet mochten trouwen. De gedachte hierachter was dat soldaten die niet getrouwd waren, eerder bereid waren te sterven voor hun keizer dan soldaten die wel waren getrouwd. Sint Valentijn was het hier niet mee eens en vond dat liefde alles kon overwinnen. Vanuit zijn kerkelijke positie kon hij tóch, tegen keizerlijk bevel in, soldaten in het echt met elkaar verbinden. Toen de keizer hierachter kwam, heeft hij Sint Valentijn op 14 februari 270 laten onthoofden. Zo is Sint Valentijn gestorven als martelaar voor de liefde.

Behalve het stukje over het onthoofden is het best een romantisch verhaal toch?

Nieuwsgierig naar onze andere blogartikelen? Klik hier om ze te bekijken.