Kinderen van Brood & Spelen Kinderopvang op ontdekkingsreis in VU Hortus

Botanic Art met Kids start in de voorjaarsvakantie.

In de voorjaarsvakantie start CLIVIA op de VU Hortus in samenwerking met Brood & Spelen kinderopvang met de workshop Botanic Art met Kids.

De kinderen gaan op een spannende ontdekkingsreis met natuur en kunst in de hoofdrol. Ze starten met een project over mos en gaan daarmee zelfs mos-graffiti maken op de muren. De workshops worden elke woensdagmiddag gegeven op BSO de Waterval op de Van Hallstraat en in de tuin van VU Hortus.

Kinderen op ontdekkingsreis in de natuur

De workshops Botanic Art zijn geïnspireerd op de plantencollectie van de VU Hortus. Er wordt gekeken naar de biodiversiteit, de seizoenen en voorbeelden uit de kunst en natuurwetenschapen. Kinderen worden nieuwsgierig en gaan onderzoeken en experimenteren.

Botanic Art met ervaren kunstenaars en plantenspecialisten

Op de VU Hortus en BSO de Waterval worden door plantendeskundigen en kunstenaars workshops gegeven. Kinderen worden door de plantenmentor meegenomen op een route door de tuin en maken zo kennis met de collectie van de VU Hortus. Samen met een kunstenaar maken ze vervolgens hun eigen Botanic Art geïnspireerd op wat ze in de tuin tegen zijn gekomen.

Ook wordt er een eindpresentatie gemaakt in de vorm van een tentoonstelling of een performance voor ouders, de school en de buurt. Een unieke samenwerking die natuur en kunst verbindt in Amsterdam.