Kinderen bewegen te weinig? Niet bij de Brood & Spelen zomerweken!

Misschien heb je het wel gehoord de afgelopen dagen: volgens cijfers van het CBS bewegen kinderen te weinig. Tijdens de Brood & Spelen zomerweken is daar weinig van te merken: we zijn de hele dag volop in beweging. We passen de activiteiten hierbij aan op de verschillende leeftijdsgroepen. De jongste kinderen maken ’s ochtends met elkaar de schatkist open om te ontdekken wat het thema voor die dag is. Vlaggetjes, slingers en verjaardagskaarten? Dan is het thema natuurlijk feest! En als we een heleboel ballen, een fluitje en pilonnen vinden, dan maken we er een sportieve dag van met het thema ‘klaar voor de start’. Vervolgens gaan we lekker actief aan de slag met het thema. We spelen spellen zoals een ansichtkaartenestafette, ballonnenparcours of het dierengeluidenspel

Voor de oudere kinderen staan hutten bouwen, een survivalparcours, lasergamen en nog veel meer toffe activiteiten op het programma. Zo gaan de kinderen in teams de strijd aan tijdens Expeditie Robinson. In verschillende challenges zoals boogschieten, vuur maken, bamboepiramides bouwen en de kokosnotenchallenge meten de teams hun krachten op het gebied van behendigheid, uithoudingsvermogen en samenwerking.

Dus ben jij nog op zoek naar opvang in de zomer of een leuke en actieve vakantie-invulling voor je kind? Kijk dan bij onze zomerweken-pagina’s.