Karate workshops

Brood & Spelen organiseert samen met Shin Gi Tai karate workshops voor kinderen in Oudenbosch.

De buitenschoolse opvang locaties van Brood & Spelen bij De Klinkert, De Bukehof en De Schittering gaan samen met Shin Gin Tai karate workshops organiseren voor kinderen. Vandaag zijn de workshops van start gegaan.

Brood & Spelen Kinderopvang vindt het belangrijk om eigentijdse activiteiten te organiseren voor kinderen en daarbij de samenwerking op te zoeken in de buurt. Het actieve en fitte karakter van karate sluit goed aan bij de visie van Brood & Spelen, waarbij een ontwikkelingsstimulerende omgeving centraal staat.

Workshop karate voor kinderen

Tijdens de workshop worden de basistechnieken van het karate aangeboden. Er wordt eerst een korte uitleg gegeven en dan kunnen de kinderen aan de slag. Karate geeft zelfvertrouwen en verhoogt het gevoel van eigenwaarde. Ze leren zich beter verdedigen op een positieve manier opkomen voor zichzelf. Het versterkt het groepsgevoel. Tijdens een workshop karate kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Kinderen met minder zelfvertrouwen voelen zich door karate zelfverzekerder en drukke kinderen leren zich beter beheersen. Maar het moet vooral natuurlijk gewoon leuk zijn om te doen.

Bewegen is gezond

Brood & Spelen vindt sport en beweging vanzelfsprekend. Door de toename van tablets en games zijn kinderen minder vaak buiten. Ook op school zitten kinderen het grootste gedeelte van de dag stil. Sport en beweging zijn daarom belangrijk en gezond. Sport verbindt en verbroedert. Je maakt snel contact met elkaar en beleeft een sport samen.