DIY Paastasje

Met het paasweekend voor de deur wordt er wat afgeknutseld op onze tussenschoolse- en buitenschoolse opvang locaties. Kuikentjes, kipjes en konijntjes: overal kom je ze tegen. Toch is het soms best lastig om nog origineel te zijn met een paas-knutselactiviteit. Wij hebben het internet afgespeurd en kwamen zo’n leuke knutsel tegen, dat we die maar al te graag met jullie delen. Dit paastasje is, naast dat ‘ie super schattig is, ook nog eens functioneel. Want hier stop je natuurlijk met Pasen je gevonden (chocolade)eieren in!
Knutsel je mee?

Paastasje

Benodigdheden paastasje:

  • Papieren bordje
  • Lint, koord of wol
  • Verf (als je de kleur van het bordje wilt aanpassen)
  • Vilt of karton (voor de oren of snavel)
  • Veren (optioneel, je kan deze ook verven/tekenen of uit papier knippen)
  • Lijm
  • Nietmachine

Stappenplan

Stap 1
Mocht je het bordje een andere kleur willen verven, doe dit dan als eerst. Wanneer je bijvoorbeeld een konijntje wilt maken, kan je ook alvast het snuitje erop verven.

Stap 2
Knip het bordje doormidden.

Stap 3
Kuikentje: doe wat lijm op het midden van de buitenkant van het bordje en plak de veren erop. Plak of verf ook het oogje erop.

Stap 4
Pak het lint (of koord/wol) erbij. Leg het uiteinde van het lint op de zijkant van de binnenkant van het bordje en leg de andere helft erbovenop. Niet vervolgens het bordje bovenaan de zijkant vast met het lint ertussen. Dit doe je ook aan de andere kant, zodat je het lint een hengsel wordt. Daarna niet je beide helften helemaal aan elkaar (behalve de bovenkant).

Stap 5
Konijntje: Knip twee oren uit en plak deze via de binnenkant tegen het bordje aan. Voor de stevigheid kan je ze ook vast nieten.
Kuikentje: Plak de snavel aan de zijkant op het bordje.

Stap 6
En klaar is je paastasje!

Bron: Red Ted Art

Nog meer inspiratie voor creatieve activiteiten vind je hier.