De zomervakantie is nu echt bijna voorbij! 5 tips ter voorbereiding van school

Ieder jaar kijken de kinderen er enorm naar uit, 6 weken vrij in de zomer. De tradities komen veelvuldig voorbij om de zomervakantie in te luiden.

Uit school naar de ijssalon, een taartje eten bij de bakker of die avond lekker uit eten bij het pannenkoekenrestaurant. Hoe dan ook, het is een moment waar door veel ouders bij stilgestaan wordt.

Hoe zit dat dan met het einde van de vakantie, het moment dat ze weer naar school gaan. Bereiden we de kinderen wel genoeg voor voordat ze gaan starten?

Om jullie te helpen bij deze voorbereiding verzamelden wij 5 tips om samen met je kind te doen ter afsluiting van de afgelopen weken en ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar.

 

Bereid je kind voor
Neem in de laatste vakantieweek de tijd om met je kind te praten over wat komen gaat. Wat verwacht je kind van het nieuwe schooljaar?

Hoe ziet de komende week er uit?  Maak gerust een weekplanner zodat iedereen weet hoe de week eruit komt te zien.

Neem je kind mee in de voorbereiding
Past de gymkleding nog en zitten de schoenen goed? Nog niet alles in huis? Maak er een gezellig uitje van en verzamel wat je nodig hebt.

Pak samen de schooltas in, leg de avond ervoor zijn of haar kleren samen klaar. Zo is jouw kind er helemaal klaar voor!

 Bied structuur
In de vakantie mag er net wat meer dan anders. Later naar bed na een spelletjesavond of een film kijken en (hopelijk😉) uitslapen.

Door een week van te voren je kind weer op zijn of haar normale bedtijd naar bed te brengen went hij of zij hier alvast weer iets aan.

Zo heeft je kind ook minder moeite om weer in het ritme van school te komen.

Sluit de vakantie net zo af als dat je hem begon
Fiets naar de ijssalon, eet een tosti bij dat leuke tentje of ga ergens pannenkoeken eten. Natuurlijk kan je dit thuis ook allemaal doen.

Zolang je er maar een momentje van maakt en het benoemt.

Begin de eerste schooldag goed met een heerlijk ontbijt
Stap iets eerder je bed uit en dek de tafel feestelijk. Maak er echt een gezellig ontbijt van met net dat beetje extra. Start de eerste schooldag extra leuk!

Nieuwsgierig naar onze andere blogartikelen. Bekijk ze hier.