De maand van Beverwijk

Deze maand hebben onze BSO’s in Beverwijk, BSO de Duinhut en BSO het Kompas, het thema ‘beroepen’. De pedagogisch medewerkers hebben enorm hun best gedaan om alle activiteiten af te stemmen op dit thema. En met succes! Van bezoekjes van ambulancebroeders, de schoonheidsspecialiste en een soldaat, tot een kijkje in de brandweer- en ambulanceauto. Kijk je weer gezellig mee?

Zo stoer als een soldaat

Jeetje, wat waren de kinderen onder de indruk. Er kwam gewoon een échte soldaat langs op de BSO. Hij vertelde wat er allemaal in zijn enorme rugtas zat en daarna mochten de kinderen voelen hoe zwaar zo’n tas nou eigenlijk is. Ondanks dat sommige kinderen kleiner waren dan de tas, waren ze laaiend enthousiast. Ook mochten we speciale koeken eten waar je heel snel vol van raakt. Niet iedereen vond deze even lekker. Na afloop kregen we nog een gouden tip van de soldaat: tijdens verstoppertje moet je vooral HEEL erg stil zijn!

BSO Beverwijk BSO Beverwijk BSO Beverwijk BSO Beverwijk

Brandjes blussen

De brandweer van Beverwijk was zo vriendelijk om deze maand tijd voor ons vrij te maken. De mannen beantwoordden al onze vragen. Hierna was het tijd voor een kijkje in de brandweerauto, we mochten alles aanraken! Hier bleef het niet bij, we mochten namelijk nog oefenen met de brandweerspuit. Na dit bezoekje waren heel veel dames en heren geswitcht van beroep. Brandweerman of -vrouw is nu het populairst…

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

Eerst water de rest komt later

Met al die gevaarlijke beroepen is het handig als je weet wat je moet doen als iemand zich bezeert. Daarom kregen de kinderen een lesje EHBO. Want wanneer mag en moet je eigenlijk 112 bellen? En wat doe je als iemand bloedt? De les was superleuk en leerzaam.

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk BSO Beverwijk

Taaaaatuuuuutaaaatuuuuu

Na de EHBO-les was het tijd voor het echte werk. Hoe cool dat er twee ambulancebroeders mét ambulance langskwamen? Terwijl zij hele handige tips gaven, zag je de kinderen met open mond luisteren. Tijdens het kijkje in de ambulance wilden de kinderen van alles uitproberen. Want hoe voelt dat nou eigenlijk, liggen op een brancard? En wat doe je als iemand zuurstoftekort heeft? Wat een goede proefkonijnen die kinderen van ons, ze wilden alles zelf ervaren.

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk
BSO Beverwijk

We’re flying high

Op vrijdag kwam er een stewardess langs. Dit vonden vooral de meiden erg interessant. De stewardess heeft een hele hoop uitgelegd en voorgedaan. Een aantal van de kinderen wilden graag haar mooie blauwe jasje passen. Fasten your seatbelts!

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

Tijd om te chillen

 Je kan je vast voorstellen dat de kinderen na alle spannende bezoekjes ook wat tijd voor zichzelf nodig hadden om bij te komen van alle indrukken. Gelukkig is daar bij ons altijd tijd voor. Wat een enorm geslaagde en interessante maand!

BSO Beverwijk

BSO Beverwijk

Benieuwd naar foto’s van onze andere BSO’s? Klik hier.