De gezelligste activiteiten voor de herfst

Herfst, één van de kleurrijkste seizoenen van het jaar. De herfst is favoriet bij veel mensen en wij snappen wel waarom. De kleuren die je in het bos ziet zijn prachtig en alles wat je er vindt in deze tijd nog mooier. Naast deze natuurschatten kun je heerlijke stoofpotjes maken, komen de kaarsjes en dekentjes weer uit de kast en wordt er weer meer binnen geleefd.

Het is de hoogste tijd om wat gezellige activiteiten met jullie te delen voor de komende tijd. Eropuit met de kids of juist iets binnen ondernemen? Lees gauw verder, want wij hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Bouw binnen een knusse hut

Pak de lakens uit de kast, pak een paar stoelen of gebruik de tafel en hang de lakens eroverheen. Leg er ook wat kussens in zodat het er gezellig wordt. Pak er lekker een glaasje thee of limonade bij en ga gezellig samen in de hut zitten of doe er een spelletje. Zo simpel kan het zijn!

Maak een boswandeling en verzamel natuurschatten

Trek je warme jas en wandelschoenen aan en maak een heerlijk boswandeling met elkaar. Maak van te voren een lijstje met natuurschatten zoals paddenstoelen, mooie bladeren, kastanjes, beukennootjes of een spinnenweb. Ga samen op zoek en streep het lijstje af. Bij thuiskomst maak je lekkere warme thee of chocomel!

Knutsel een herfstlichtje

Ga knutselen met de mooie bladeren die je in het bos gevonden hebt. Gebruik een glazen potje (bijvoorbeeld een augurkenpot) en beplak deze met de blaadjes. Doe er eventueel een lintje omheen en stop er een waxinelichtje in. Gezelligheid gegarandeerd.

Maak een thematafel

Verzamel al je natuurschatten en maak een thematafel of een gezellig hoekje op de kast. Leg daar alle gevonden natuurschatten neer en vul deze eventueel aan met leuke herfstknutsels die jullie gemaakt hebben.

Knutsel een herfstboom

Knutseltijd! We gaan een mooie herfstboom maken. Wat heb je nodig?

  • een wit vel karton
  • een handvol wattenstaafjes
  • rode en gele verf
  • een bruin vel karton
  • schaar en lijm
  • aluminiumfolie
  • een elastiekje

1. Teken een boom op het bruine vel, knip deze uit en plak deze op het witte vel.
2. Pak een flinke hand wattenstaafjes en doe daar het elastiekje om.
3. Spuit wat rode en gele verf op een bord en meng een gedeelte hiervan zodat je ook oranje hebt.
4. Doop de wattenstaafjes in de verf en stempel hiermee op het karton, zo krijgen de takken mooie blaadjes. Klaar is je herfstboom!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd met bovenstaande ideeën. Geniet van dit fijne en gezellige seizoen!

Bekijk hier onze andere blogartikelen.