Dag van de pedagogisch medewerker

Hoera, het is vandaag de dag van de pedagogisch medewerker! Iedere dag staan onze pm-ers voor de kinderen klaar en daar mag zeker bij stil gestaan worden op deze feestelijke dag.

Oorsprong

In het jaar 2002 is de ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’ in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten. In overleg met meerdere partijen uit de kinderopvang is besloten dat pedagogisch medewerkers een vaste dag verdienen, waar ouders en werkgevers hun waardering kunnen geven voor de medewerkers van de kinderdagverblijven waar hun kind(eren) naartoe gaan. Niet veel later heeft deze dag de naam ‘Dag van de Pedagogisch medewerker’ gekregen, omdat er natuurlijk ook mannen in de kinderopvang werken. De dag van de Pedagogisch medewerker is ieder jaar op de derde donderdag van september.

Vandaag is jullie dag!

Op deze feestelijke dag worden natuurlijk ook onze pm-ers in het zonnetje gezet, omdat zij dag in dag uit klaar staan voor de kinderen die gebruik maken van de opvang. Iedere dag hebben zij aandacht voor de kinderen, doen ze creatieve activiteiten met ze, luisteren ze naar hun verhalen en laten zij ze thuis voelen bij hen op de groep. Een pedagogisch medewerker is van groot belang en daarom zetten wij ze vandaag graag in de spotlights.

Bedankt voor al jouw harde werk, voor je geduld, je lach en de grapjes die je maakt, je mooie verhalen, maar bovenal, bedankt dat je er iedere dag weer bent.