Brood & Spelen Kinderopvang start met het 5-weeks judoprogramma ‘Vallen en Opvang’

De komende weken gaan verschillende BSO’s in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam én zelfs de peuters van KDV de Toversteen in Diemen van start met het 5-weeks judoprogramma ‘Vallen en Opvang’ van Clinic Factory. 

De lessen worden verzorgd door diverse topjudoka’s die in de race zijn voor het NK of de Olympische Spelen. Hoe gaaf is dat?!

Het programma voor het KDV staat in het teken van veilig leren vallen en op een plezierige wijze werken aan de ontwikkeling van coördinatie en zelfvertrouwen. De kinderen van de BSO gaan naast valbreken verder in op de basisbeginselen van het judo, onder meer door het aanleren van diverse staande- en grondtechnieken. Er wordt gesport in échte judopakken die aan de kinderen beschikbaar gesteld worden. In de zalen worden judomatten neergelegd, zodat het eruit ziet als een echte ‘Dojo’.

Projectmanager Jasper de Jong, van Clinic Factory, vertelt: “Ons programma biedt een unieke kennismaking met de judosport. Wij geloven in de meerwaarde van de inzet van een topsporter voor de groep. Het informele contact met de sporter heeft namelijk een positieve uitwerking op de kinderen. Onze jongens en meiden stralen uit dat sport leuk en gezond is, bovenal kunnen zij als geen ander de kinderen vertellen wat er nodig is om een doel te halen en hoe hard je daarvoor moet werken!”

Na afloop van het programma ontvangen de kinderen een prachtig certificaat.

Lees hier alles over Clinic Factory.