Brood & Spelen Zomerweken in Amsterdam

Wij doen met veel enthousiasme mee aan de Midzomermokum weken in Amsterdam. De zogeheten Zomerweken van Brood & Spelen. In samenwerking met de gemeente Amsterdam organiseren wij de hele zomervakantie, iedere doordeweekse middag, activiteiten op 4 verschillende pleinen in Amsterdam-Nieuw West. Begin juli zijn onze regiomanagers Ikrame en Nathalie samen met Yassine, onze pleincoach, gestart om alles op te zetten en iedereen te begeleiden, er is een hoop werk verzet. Het evenement is mede dankzij hen een groot succes.

Er komen veel kinderen en ouders op af. Er is van alles te doen en te beleven. Van schminken tot trefbal en van een waterhelmrace tot een voetbaltoernooi. De sfeer zit er goed in en de kinderen maken elkaar enthousiast om ook mee te komen doen.

Het hele schooljaar stond Yassine, onze pleincoach, samen met zijn collega’s op verschillende schoolpleinen in Amsterdam – Nieuw West om na schooltijd activiteiten aan te bieden. Het doel hiervan is om kinderen zich veiliger te laten voelen in hun eigen omgeving en een actieve buitenspeeltijd te verzorgen. Yassine en zijn collega’s hebben inmiddels een goede band ontwikkelt met veel kinderen en ze komen graag bij hen op het plein. Ook tijdens de zomerweken zien zij veel bekende gezichten, maar leren ze ook een hoop nieuwe kinderen kennen.

Pleincoach Yassine aan het woord: “Op de eerste dag stonden we bij basisschool de Kikker en het was al meteen druk. De kinderen op alle locaties vinden het fijn dat er in de zomer activiteiten worden georganiseerd, want dan hebben ze iets te doen. Ze doen actief mee en het is altijd gezellig op de locaties. Soms bedenken we ter plekke spellen met de kids. Er is dus altijd wat te doen voor iedereen! Ik vind het zelf ook leuk om de activiteiten op te zetten en met de kinderen in contact te blijven. Ik zie ook nieuwe gezichten waarmee ik een band heb gecreëerd. Dus ik verwacht dat we na de zomervakantie nog meer kinderen op de pleinen zullen krijgen, omdat het nu ook weer een stuk bekender is onder de wijken. Ouders vinden het ook heel fijn om langs te komen met hun kinderen’’.

Vanaf deze week neemt onze collega Jolanda, pleinwachtcoördinator van basisschool de Horizon in Amsterdam, het stokje over van Yassine en zal zij het evenement in goede banen leiden. Wij spraken haar voor een eerste indruk: “Ik vind het een hele leuke uitdaging om het stokje over te nemen van Yassine. Ik heb de eerste twee weken al een aantal dagen gewerkt op verschillende pleinen en dat vond ik superleuk! In het begin vond ik het even spannend, hoe alles in zijn werk gaat en hoe de kinderen reageren, maar het is zo leuk om te zien hoe iedereen zich vermaakt met alles wat we met hen doen. Basisschool de Horizon heeft tijdens de laatste maanden vanwege de corona situatie geen gebruik gemaakt van de pleinwacht, dus het is extra leuk om de kinderen van school terug te zien op de pleinen. Wat ik ook erg leuk vind is om met collega’s van andere scholen te mogen werken, het is erg gezellig en je leert ook weer van elkaar. Ik kijk uit naar de komende weken!

We zijn inmiddels alweer op de helft van de Zomerweken en hopen dat het ook de komende weken met veel enthousiasme bezocht zal worden. Voor meer informatie over het programma verwijzen we u graag door naar onze pagina over de Zomerweken. Voor meer informatie over het Midzomermokum in Amsterdam, waarvan onze activiteiten een onderdeel zijn, kunt u kijken op deze website.