Aan de bak dag 2016

Bakken voor het goede doel SOS Kinderdorpen.

logo_aandebak-dag_2016_rgbVandaag was het eindelijk zo ver: Aan de bak dag. Onze BSO’s en KDV’s bakten deze dag door heel Nederland cupcakes voor het goede doel. Naast het bakken mochten de kinderen de cupcakes versieren en daarna natuurlijk verkopen. De opbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld tot een maximum van €35.000, gaat naar de kinderen van de SOS basisschool in Aboisso, Ivoorkust. Hier worden uiteindelijk schoolboeken, krijtjes voor het schoolbord, schriften en pennen, het salaris van de juffen en meesters en het onderhoud van de klaslokalen van betaald.

Een spannend bezoek

Maar hier bleef het niet alleen bij. De kinderen van Kindcentrum de Toversteen gingen namelijk nog een stapje verder met de verkoop. Zij gingen met de zelfgemaakte cupcakes langs de deuren! Daarom kwamen directeur Margot Ende-van den Broek van SOS Kinderdorpen en Geertjan Vorstenbosch, marketing directeur van Dr. Oetker Benelux, langs op locatie. Ook waren Eva van Barneveld (professionele fotograaf), Lenneke Damen (PR SOS Kinderdorpen) en Marieke Smits (campagnes SOS Kinderdorpen) aanwezig. Wat een belangrijke mensen allemaal!

Op pad met de cupcakes

KC de Toversteen was ontzettend mooi versierd en alles stond klaar zodat de kinderen meteen aan de slag konden. Nadat Margot en Geertjan een kort welkomstpraatje hielden, was het tijd om de cupcakes te versieren. Wat vond iedereen het leuk en toch ook wel een beetje spannend zo met die grote camera erbij. Hierna werd alles mooi ingepakt en gingen de kinderen met flyers en de zelfgemaakte cupcakes op pad. Iedereen reageerde erg positief en kocht een cupcake.

Bedankt

Wat een ervaring en wat een indrukken allemaal. Wij zijn ontzettend trots op alle kinderen die hebben meegedaan. Dr. Oetker en SOS Kinderdorpen, bedankt! Volgend jaar doen wij zeker weten weer mee met heel veel locaties van Brood & Spelen.

Benieuwd naar nog meer prachtige foto’s én naar de opbrengst voor het goede doel? Houd onze Facebook-pagina in de gaten.

img_5933-002