5 x De leukste Koningsdag kindervrijmarkten

Dit weekend staat Koningsdag voor de deur. Dé perfecte dag om lekker rond te struinen over een vrijmarkt. En ook dit jaar zijn er een aantal grote vrijmarkten georganiseerd speciaal voor kinderen. Superleuk om eens rond te neuzen als bezoeker, maar ook voor je kind(eren) om zelf te gaan staan! Hieronder tippen we de 5 leukste Koningsdag kindervrijmarkten.

1. Koningskinderen – kindervrijmarkt in Utrecht voor het goede doel

Park Lepelenburg, aan de rand van het centrum van Utrecht, wordt 27 april omgetoverd tot een enorme vrijmarkt voor kinderen en staat volledig in het teken van een aantal goede doelen. Alle kinderen in Utrecht zijn welkom om spullen te verkopen, een vette act te doen of op te treden met muziek, dans of iets anders waar je goed in bent. De opbrengst hiervan gaat naar één van de goede doelen namelijk: Stichting Achter de Regenboog, RightToPlay of Stichting samen-scholen. Wil je meedoen? Meld je dan wel even hier aan.

2. Kindervrijmarkt op het Artisplein in Amsterdam

Vanaf 09:00 uur kan je terecht bij het Artisplein in Amsterdam in de Amsterdamse Plantagebuurt, waar ze kunnen optreden, spelen, of hun spulletjes kunnen verkopen – mét flamboyante flamingo’s op de achtergrond. Meer informatie vind je hier.

3. Kindervrijmarkt in Dordrecht

Dat Dordrecht een gezellige stad is hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen! Met Koningsdag wordt er hier speciaal voor kinderen in de Kloostertuin een vrijmarkt georganiseerd. Alle kinderen tot 12 jaar mogen hier hun spulletjes verkopen. Andere spullen zoals apparatuur, eten en drinken et cetera zijn dan ook niet toegestaan. Voor deze gezellige markt hoef je je niet van te voren aan te melden, maar zorg er wel voor dat je op tijd bent want bewoners hebben voorrang!

4. Kinderrommelmarkt in Den Bosch

Ieder kind kan in het centrum van Den Bosch een plekje vinden van de Hinthamerstraat via de Markt naar het Burgemeester Loefplein. Dit jaar is het thema ‘Lets swing with the king’, dus dansoptredens zijn meer dan welkom! Lees hier alles wat je moet weten over deze rommelmarkt.

5. Kindervrijmarkt in Stadspark Valkenberg in Breda

Kinderen uit Breda en wijde omgeving weten vast al waar zij willen zijn op 27 april: in het Stadspark Valkenberg! Dit is op Koningsdag the place to be voor kinderen. Er zijn allerlei leuke dingen te doen zoals klimmen op een heuse klimwand of een rondje varen met een reddingsboot van de Reddingsbrigade Breda. Maar waar Valkenberg vooral bekend om is, is de kindervrijmarkt die er jaarlijks wordt gehouden. Hier kunnen alle kinderen tot 17 jaar hun spullen verkopen of leuke optredens geven. Ook voor de oudere kinderen is er genoeg leuks te doen in het park.

Zo, dat waren ze. De leukste kindervrijmarkten van Koningsdag 2019. En nu nog hopen op een beetje mooi weer ;).

Geïnspireerd geraakt? Bekijk hier onze andere blogartikelen.